Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě TV

Od: tt odpovědí: 9 změna:
Zdra­vím. Mám do­ma v lož­ni­ci 32" Tv a bo­hu­žel bu­du muset ku­po­vat no­vou (DVB­T2), Set-Top Box ne­chci! Nu­že jsem si vy­hle­dal no­vý mo­del od Sam­sun­gu, kon­krét­ně Sam­sung UE43RU­7172
Mám ji k vy­zved­nu­tí na Al­ze za 8790,- (ob­jed­ná­no ješ­tě před zdra­že­ním ) je ta­to tv dob­rá? Má s ní ně­kdo zku­še­nos­ti? Sly­ším na ni jen sa­mou chvá­lu, jen se do­ce­la bo­jím té ve­li­kos­ti (ale men­ší už asi ne, chci zku­sit vět­ší...) Je za tu­to ce­nu fakt vy­ho­vu­jí­cí? Moc dí­ky!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

2x

Nechápu, proč STB za pár stovek nechceš. To radši vyleješ 8 litrů navíc za novou TV? Pokud chceš větší úhlopříčku, pak si udělej jasno, z jaké vzdálenosti tu placku budeš pozorovat a jaké požaduješ rozlišení. Podle mně 32" stačí i v nejnižším rozlišení při koukání z postele. A máš to ta 4 litry. To jsou teda priority, postel je na něco jiného...

V ložnici tv nemáme, ale ono je jedno, jestli čučíš v obýváku, kde usneš zalomený, nebo rovnou pohodlně v ložnici. Jinak ne každý chce žonglovat 2 a více ovladačů. My máme taky plně funkční 12 let starou 32" tv, ale půjde s dvbt2 jde pryč. 150W+stb nebo 60W příkon už je celkem znatelný rozdíl na ty roky používání.
douby*

jen doplním že u dnešních set top boxů nepotřebujete ovladače dva. Televizory totiž umí použít svůj vlastní ovladač k ovládání set top boxu skrze hdmi kabel ... teoreticky pak můžete specifický ovladač dodaný se set top boxem nechat ležet v krabici.

Ale vysoká spotřeba je samozřejmě dostatečně pádný důvod sám o sobě :)

berger*
hodnocení

0x
"Set-Top Box ne­chci!" - tak ať nedopadnete,jako já. Tv od samsungu,signál od T-mobile. Nakráčel technik a zabrblal,že tv neumí s jejich softem pracovat a jejich setopbox být musí! Neřešil jsem to a nevím,nakolik kecal. Takže si to ověřte...

douby*
hodnocení

0x

Na úhlopříčku 32"je to za tu cenu předražené.

Android TV jsou dle mého názoru lepší volbou než samsung Tizeny. Už proto že androdi TV systém používá řada výrobců zatímco tizen jen ten jeden ...

Android TV zvládají smart funkce ještě lépe než samsung Tizenem, běží tam řada android aplikací a bez problému tam rozjedete třeba i multimediální centrum KODI, které vám vytvoří nad domácí filmotékou přehlednou knihovnu a podporuje mnohem širší škálu video a audio formátů k přehrávání než televizor samotný, což třeba na samsungu nelze - není jak na tizen nainstalovat kodi. Nemluvě o tom že za cenu za kterou jste koupil 32"palcový televizor se dá koupit už 55"4K televizor třeba zde alza.cz/... zvažte ten výrazný nepoměr v neprospěch samsungu. Nicméně už jste to koupil, a jak sám píšete je to na cestě, proč vlastně chcete znát názor ostatních? :)

douby*

Navíc je to takový zvláštní kočkopes, 4K rozlišení na tak malé úhlopříčce nedává žádný smysl. 4K se vyplatí opravdu až od těch 55" palců vejš.

priklad1*

Taky jsem vybíral. Priorita byl Android. Jenže TV Android je dost omezený. Jaká řada výrobců používá Android. Sony a Panasonic. V žádném nejde Skylink Live, byť Skylink to chce rozšířit na Panasonic. Volba padla na Samsung 55" model 2018 za 10300 Kč, s tím, že přikoupím Android box za 1700 Kč, Čína se skladem v Polsku. Žádná starost s DPH.

krtek*

douby: A ked jsi přišel na takové ptákoviny?

1) android není o nic horší než tizen...šlape to obojí dobře

2) Samsung přehraje všechny dostupné (normální) formáty videí a zvuků, sám jsem to v elektru zkoušel a vše co jsem tam pustil, šlo.

3) s odkazem na bod 2, je úplně k prdu tam doinstalovávat nějaké KODI, protože TV umí pracovat s DLNA serverem, takže by to byla jen dublovaná funkce.

4) a nabízet někomu 55" 4k TV za 8tis chce fakt dost odvahy.

5) TV, kterou si tazatel vybral je sice lowend až mainstream, ale do ložnice pro nenáročného diváka postačí. Sám jsem se na ni loni o Vánocích díval. Byla však ve všech elektrech v akci. Až mi to přišlo podezřelé. Je vidět, že se jí chtějí všeci dlouhodobě zbavit. Já osobně jsem náročnější, takže jsem ji nakonec nebral. Obraz mě tolik neuchvátil. Jsem asi zhýčkaný. Navíc jsem chtěl ten inteligentní ovladač, na který jsem zvyklý a 4K

priklad1*

Co jsem vybral jsem psal. S těmi formáty bych byl opatrný. Hodně uživatelů píše, že současný Samsung nepřehraje mnohé kodeky. Také Samsung vypustil výstup pro sluchátka. Jedině optika a konverze. Mnou vybraný model nemá Bluetooth a nevím jak je to s inteligentnějsim ovladačem. Ovšem mám Gyroskopický ovladač a proto padla volba na TV se dvěma USB

Ovšem Kodi není jen DLNA, ale taky mnoho repositorů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]