Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Xiaomi redmi 7 > ztrata fotografii

Od: monika123* odpovědí: 23 změna:

Dobry vecer, nevim si rady s Xiaomi redmi 7. Kdyz jsem otevrela galerii, byly tam vsechny fotky. Pote jsem chtela vytvorit alba a fotky PRESUNOUT. Coz jse nasledne provedla dle instrukci. Ale po otevreni vytvoreneho "alba" je slozka prazdna a logicky,uz nejsou fotky ani v hromadne galerii., prptpze byly presunuty, ne kopirovany. Nejsou nikde :( Bohuzel nemam zalohovane fotky na MiCloud, takze jsem bezradna.

Otazka zni,mohu odnest mobil k "zachranari" kvuli obnove dat (predpokadam, ze by mohl pomoci..mozna...), ackoliv je mobil jeste v zaruce? Dostala jsem ho pred 14 dny kvuli dovolene, aybch neusela tahat v ruce tezky fotoaparat, nebo je to uz zasah do zaruky a musim pres prodejce? Telefon jinak funguje, jen ty fotky jsou pryc :(

Nebo nekdo prosim jinou radu? Prosim poradte. *modla*Dekuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

douby*
hodnocení

2x

s telefonem nemanipulujte, nepvovádějte žádné editace a rovnou ho zaneste někomu kdo ho umí připojit přes USB kabel jako MASS STORAGE device a spustit nad ním program PhotoRec, který smazaná data dokáže obnovit (umí to ale jen do chvíle než jsou data fyzicky přepsána jinými daty, proto radím neprovádět žádné zápisy)

Xiaomi redmi 7 > ztrata fotografii
douby*

Pokud v PC medium po připojení vůbec nevidíte použijte místo windows raději linux. Ten si s detekcí poškozených médií umí poradit mnohem lépe a zmíněný nástroj Photorec je původně linuxovým nástrojem, takže tam běží bez perfektně. Ostatně každý profik kterému byste svěřila médium k obnově dat by velmi pravděpodobně používal z tohoto důvodu linuxový systém, měl by s ním daleko vyšší úspěšnost obnovy dat z poškozeného media aniž by byl nucen ve windows zbytečně šibovat s ovladači :).

pppp
hodnocení

1x
Zdravim, pokud jste je nesmazala, ale jen presunula musi tam nekde byt. Zkusila jste telefon restartovat? Pote bych zkusil telefon pichnout do PC a prohledat slozku s fotkama.
monika123*
hodnocení

Vypla, zapla, a ve slozce zmizel dalsi cely soubor, soubor nula :( Slozku vidim, je pojmenovana, ale je prazdna...me klepne. My byli az na Gibraltaru..poprve v zivote velka dovolena..*alene*

monika123*
hodnocení

V PC stejne...slozky ano, soubory nula. A nezli jsme zacala presouvat, vsechny fotky jsme videli a prohledli si je v mobilu, ted uz nejsou ani v te hlavni, coz je logocke, ale nejsou ani na Googlu. Synchrozinace zapnuta.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

zalozit ucet na google, do mobilu stahnout aplikaci fotky google a nastavit automaticke zalohovani po pripojeni k wifi, pak uz se vam to nestane

douby*

a to je i velká výhoda telefonů s čistým androidem, protože ty jsou obvykle nastaveny tak, že to dělají automaticky. Jakmile si koupíte nějakou tu zmrzačenou modifikaci typu MIUI tak tam často ani google fotky nenajdete předinstalované, často se vás ani neptají na aktivaci synchronizace dat (kalendářů, kontaktů) s google účtem, a pak se člověk diví že u podobných zařízení přichází lidi o data. Kdo ví jak, si synchronizaci s googlem pochopitelně umí zapnout i na tom lehce zpackaném MIUI, ale tyto modifikovaná prostředí výrobců, kteří obvykle mají potřebu ze všeho google vyštípat to většině uživatelů neusnadňují, spíš naopak.

jurajjuraj*

a co je za problem nainstalovat aplikaci, prihlasit se a nastavit zalohovani? me treba zas vyhovuje ze kdyz koupim mobil tak cim min zbytecnych aplikaci typu fcb, upravy fotek atd tak se mi to libi vic,proste nainstaluju co chci

douby*

jak jsem psal, problém je to pro běžné uživatele kteří ani netuší že by něco takového měli dělat a kteří očekávají že je telefon k tomu sám vyzve, což tyhle čínské modifikace často nedělají a lidi pak přichází o data - naprosto zbytečně. Což je jasná chyba UX. Neřešme že pokročilý uživatel si samozřejmě zvládne přizpůsobit jakoukoliv odnož androida, ne každý má k tomu potřebné znalosti jakkoliv vám možná připadají samozřejmé.

priklad1*

Mám Xiaomi a nevím že by byl problém se zálohováním. U prvního mobilu jsem to ani nevěděl. A když se rozbil tak mne překvapilo, že jsem o nic nepřišel. Druhá záloha je možná na účtu MIUI. Moc se o to nezajímám. Mobilem nefotím. Ovšem musí být účet Google. Překvapilo mne, že jsem u pár lidí viděl chytrý mobil pouze na telefonování a focení bez účtu na Google.

priklad1*
hodnocení

0x

A nejsou náhodou na Google.

drive.google.com/...

monika123*
hodnocení

nejsou... :(

Nasla jsem tento blog, ale nejsem si jista, zda to ma zkouset. etuo.cz/...

priklad1*

Pokud se s mobilem nemanipuluje, přidání souborů, nebo fotek, tak by se Recovery mohlo povést

A v mobilu by asi měla být zapnutá Synchronizace

monika123*
hodnocení

Nic jsem nemazala, pouze vytvorila alnum a forky z te hromadne galerie presunula...V pc nejsou videt , v mobilu nejsou videt, synchronizace zapnuta. Slozk vidim pojmenovane, ale prio otevreni hlaska "neobsahuje zadny soubor"..prazdno...

Já bych teda ty zálohované fotky na googlu hledal zde photos.google.com/... , aspoň já je tam teda mám zálohované automaticky z posledních třech mobilů.

jurajjuraj*

jenze to by musela mit nastavenou synchronizaci s google ( aplikaci fotky google )

najdete si slozku spravce souboru a tam to prohledejte, jen tak se smazat nemohly , pokud jste to teda nepotvrdila

no právě že v odpovědi níže píše, že nejsou ani na Googlu a synchronizaci má zaplou, nahoře byl odkaz na prohledání DiskuGoogle a tam psala, že nejsou. Tak mě napadlo, jestli je vůbec hledala na správném místě...

takyxiami
hodnocení

0x

A VLOZILA jste fotky do alba?

monika123*
hodnocení

Oznacila v galerii a presunula do alba.Tam jina moznost neni, presunout, kopirovat a smazat. Takze jsem dala presunout. A dve alba jsou plna, ostatni prazdna, delala jsem stejny postup. ty dve jsem júz rychle stahla do PC. Ale ty ostatni jsou proste prazdna.

hodnocení

0x

Když se podíváte přes správce souborů, tak co vidíte?

monika123*
hodnocení

Stejne. Jen ty fotky z tech dvou alb, co mi zustaly.

jesup*
hodnocení

0x
Pokud je nevidíte ani v PC, tak je to divné. V pc je vidět telefoni paměť i SD karta?
Nejlepší je mít fotky minimálně na dvou úložištích zároveň aby nedošlo ke ztrátě dat.
Pokud se fotky nenajdou a vidíte v pc i SD kartu a v žádné složce nejsou, tak se obávám, že pomůže jen recovery dat. To bohužel zamrzí, ale nic neni ztraceno :)
monika123*
hodnocení

Recovery jsem ted delala a zase pro zmenu nemohu se spojit s PC. Mam v roletce pouze nabidku nabijeni, prenos souboru a prenos dat a u vsech tri mi Recovery hlasi, ze se nemuze propojit s USB kabelem. Ladeni USB mam povolene pres vyvojare. Kabel je ok, ale nejde mi se spjit s PC pro Recovery. Prenost ani nabijeni nechci. Zas tak moc mobilum nerozumim, abych zmenila ovladace apod. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]