Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci kupovat TV cca kolem 15 tis. Mužete mi tu nekdo poradit jakou?Zatím mám vybranou tuto. Sony Bravia KD-49XF7596. Předem děkuji za rady. RK
Nevím jak dnešní LG, ale mám tři různé a nikde nejdou mazat naladěné programy. To je na nervy zvláště u satelitního tuneru. Jedině přesunout a zamknout. Pak Skylink uvolní a já nemohu nalézt. To samé změna Audia. Nikoliv přes ovladač, ale pracně přes menu. Změním stanici a znova.
Zdravím nevím jakou máte LG ale ja mám v TV import a export programů na USB disk.
a programem ChanSort si je v PC srovnám jak chci a přesunu zpátky do TV
Tady to je krásně popsáno
To přece není nic nového. Píšu, že to nejde ve Fimweru TV. Třeba satelit Ariva žádný problém. Jedná se o TV LG typ 6000 a dále řada LA i LB
Ještě dodávám. PC nemám a těžko ta aplikace existuje pro Android. To samé Audio. Pokud je TV nastavena na region ČR tak při poslechu zahraničního filmu ze Slovenské stanice se zapne Originál zvuku. Přes ovladač to nejde, pracně musím změnit Audio stopu přes Menu. Při změně stanice vše znova. Jiné přístroje mají v nastavení primární a sekundární zvuk. Třeba český a slovenský. V případě duálniho zvuku se zapne buď primární, nebo sekundární. Pouze v případě že neodpovídá ani jeden z nich, tak se zapne originál. Třeba Digi která bude mít Audio stopu Anglicky, Maďarsky, Polsky tak se zapne originál.
Navíc Satelitní tuner u LA i LB má ve svém Firmwaru (zastaralé) pouze parametry pro pozice 23,5 a 19 což je Skylink.
Psal jsem řada LA i LB. Ostatní typy nevím. V každém případě dva známí mají stejnou řadu LB a nikdo nepřišel na to jak přes Firmware vymazat naladěnou stanici a pomocí ovladače měnit Audio. Je možné že u dalších typů je to jinak. LG na to kašle. Ani po posledním Update žádná změna
Mám 42LB650V
Přestože LG klamal, že kupovaná TV má tuner Analog, DVB T1, DVB T2, Satelit a Kabel tak řada LA je pro nové vysílání DVB T2 nepoužitelná ( neumí H265) a řadu LB nějak vyřešili přes Firmware, což není nic moc a možná jenom u vyšších typů
Jo přes firmware.
Tam to předse nikdy nešlo,programy jedině přesunout na konec nebo přeskočit
No já mám třetí LG, plazmu, rok 2012 a teď z roku 2019 (nejsem doma tak přesný název nevím)
u té poslední sem to neskoušel,tak nevím
Snad jsem nepsal nic jiného. U novějších TV je asi lepší procesor takže DVB T2 již hardwarově. U té řady LB je to softwarově a procesor má co dělat. Některé stanice na TVB T2 kostičkují. Signál je dobrý.
Vy jste byl rychlejší při koupi TV, než se rozhodlo v jakém kodeku se bude vysílat.
A teť se rozčilujete jaká je ta LG lhář
LG neklamala, má tuner DVB T2, bohužel neumí H265 tak LG vám to aspoň vyřešil softwarově.
A co silnější anténa, nepomuže?
Když myslíš. Já si myslím, že pokud byla určena pro Český trh, tak by to DVB T2 tomu mělo odpovídat. V čem se bude vysílat se snad již vědělo. Vím jakou mám zkušenost s jejich Asistencí. Navíc podle Sériového čísla prý byla pro Polsko, tak ať volám tam. Pochopitelně jsem ji koupil v ČR u K1. Prostě LG již nesmí do baráku.
A neupravili to všude. Na řadu LA se vykašlal. Asi proto že nemá OS. Jinak taky LG kašle na Skylink Live. To je funkční snad až od OS3. Jiní výrobci jsou pružnější
Máš TV modelovou řadu 2014, o kodeku H265 se rozhodlo, někde kolem roku 2015 nebo 2016.
Prostě ti v obchodě lhali jako každému, chtěli jen prodat staré zásoby a tys jim na to naletěl.
Raději bych se vyhnul tomu obchodu K1 než LG
Třeba máš pravdu. V každém případě je mnoho recenzi proč se vyhnout LG. Pro LG svědčí jedině cena a obraz jistě není špatný. Co se týče Fimwaru tak hrůza. Vidíš jen to H265. Co se týče obsluhy hrůza. Nemám chuť upravovat naladěni v PC, vadí mi nemožnost volby Audia z ovladače a chybějící sekundární Audio. Zrovna tak nevím zda TV jde Updatovat na novější OS. Popřípadě proč nejsou některé aplikace zpětně kompatibilní. Nebudu každý rok kupovat nový TV. Je ovšem možné, že je to věc Skylinku. A taky nevím zda se LG v novějších modelech nepolepšil.
Zrovna tak nevím jak se v těchto modelech bude řešit přístupová karta pokud komerční stanice zavedou v pozemním vysílání placení. Přece nebudu vyměňovat kartu pro pozemní a satelitní vysílání.
Vidíš ja zase nedám na LG dopustit,tu co sem kupoval v 2013 hraje kamarádovi na chatě.
Někde tu je vlákno, už nevím jaká to byla značka TV, ale že nemůže přehrávat filmy a seriály co má uložené ,protože mu nová TV nepodporuje zvuk.
U LG se mi to ještě nestalo.
K satelitu se nemůžu vyjadřovat,poslední co sem měl, byl nějaký analog tak cca 17 let tomu.
(Vidíš teď mi došlo že moje telka má sat.tuner, a na baráku máme talíř pro celý vchod)
Nevím kolik je na satelitu programů, ale přerovnávat je dálkovým, tak to je na vraždu.
Každého koho znám tak to dělá v pc.
Já mám teď cca 60 pozemních programů (ČR.PL a když je pěkně tak nějaké SR) a stejně se není na co dívat.
Obsluha LG tv, to je věc zvyku. Moje žena se naučila během 2 minut,jak se připojit k PC a přehrávat filmy nebo seriály co tam máme uložené. O Hbbtv(červené tlačítko) nebo youtube ani nemluvím.
No nevím kolikrát denně lezeš do nastavení TV, ale já co sem jí před třema měsícema přines domů ,zapnul naladil,
upravil obraz,zvuk tak sem do nastavení nelez.
Vlastně jo, jednou mě telka upozornila že je nová aktualizaci firmware a dvakrát že je aktualizace youtube.
Změnu audia,to sem na stare TV měl přímo na dálkovém.
(mám dojem že to bylo pod jedním barevným tlačítkem zelený,žlutý nebo modrý)
teď už si nevzpomínám. Nebo pod Qmenu a na 2 stisknutí
Na nové tv sem se ještě nedíval.
Jesli komerční stanice zavedou pozemním vysílání placené, tak tomu nevěřím. Z čeho budou žít, jak se nikdo nebude dívat na ty jejich reklamy přerušované nějakými stupidními seriály.
Ale si bychom měli skončit toto vlákno je - Jakou TV koupit?
Né o stěžování na telku.
Nejde přece o stěžování. Jde o to na co si dát pozor. Aspoň jsi přiznal, že u LG je děs v jejím Firmware přerovnávat, či mazat programy. A každý si k LG nekoupí ještě PC. Ano je běžné že zelené a žluté tlačítko je k volbě Audia, nebo titulků. Teď to nemohu zkusit. Slovenské stanice již Skylink neposkytuje. Jedině placené. Jak jsem psal. Pokud je nastaven ČR region tak se na některých Slovenských stanicích automaticky zapne Angličtina a přepnout na Slovenštinu je velice zdlouhavé přes menu.
A ten typ 6000 zas tak mnoho let nemám. Jistě se to již používalo, přesto neumí MPG4. Pochopitelně DVB T2 neměla. To je v pořádku
Já bych si vzal spíše levnější - třeba televize.heureka.cz/...
Za 9tis máte v podstatě stejně kvalitní TV - bez androidu, jehož "chytrou funkci"neuznávám... Brácha má chytrou TV a za 2 roky použil internet v TV 2x - jednou to zkoušel pro sebe, podruhé mi to ukazoval... Na internet je tablet, NTB, PC... ale ne TV !
Mám PS3 - když chci internet v TV, tak si pustím PS3. Představte si ukazovátko 3 metry a snažte se s ním nastavovat název v YT jako to děláte na PS4 - po prvních dvou pokusech se na to vykašlete a budete opět používat jen možnost PS.
Zajděte do větší prodejny a tam si zkuste ovládání internetu těmi ovladači...ať víte, o čem píšu.
no prave my na televizi využivame přes PS4 si pouštime youtube. Takže internetove využiti asi bych už chtěl.
Smart znamená HBBTV YouTube a mnoho dalšího. Vzhledem k tomu že ČT svůj archiv cenzuruje, tak se najde jinde
Pokud se týká nepraktického ovladače, nechá se dokoupit gyroskopický za 300 Kč Čína. Obsadí se jedno USB v TV, proto jsem vybíral TV se dvěma USB
A dnešní Smart TV to je o něčem jiném. Mnozí si nechtějí nechat vymývat hlavu pokleslou ČT a přes internet je spousta možností. Třeba domácí multimédium. A když již ČT co třeba Hbbtv. Občas se v jejich archivu nechá nalézt něco solidního.
jako doma mame 120 a koukame cca z 3m max 4m, jako smaozřejmě kdyby byla televize v teto cenove relaci +-15k tak jsem si představoval že by mohla byt případně vetší než kteou už doma mám ale zas bych byl rad aby to nebylo na ukor kvality. takže jako když mi nekdo doporuči top tv v teto cenove relaci a bude mit větší uhlopříčku tak klidně
Mám Samsung, sice trochu vyšší třídu, jsem s ním spokojený, ale je to opravdu věcí názoru. Já když vybíral TV ( cca 2 roky zpět), tak jsem četl třeba negativní reakce na LG, jestli ale byly relevantní, to nevím.Ale píši hlavně kvůli tomu internetu v TV - na Youtube je to perfektní, využívám hodně často. A doporučuji prostudovat tady a tady. Odtud jsem čerpal já a dopadlo to dle mého mínění dobře
Pokud používáte televizi také k prohlížení fotografií, tak Sony nebrat. Kdysi jsem zde na to téma obsáhle popisoval anabázi. Jen zkráceně řeknu, nefotíte foťákem Sony, nebude se zobrazovat většina fotek. Včas jsem stihl televizi vrátit a koupil jsem Samsung. Největší spokojenost. Pro mě, pokud má televize nějaké funkce, musí vše fungovat.
Nedávno jsem vybíral. Ve hře byl Philips, nebo Sony obě s Androidem. Jenže Android je neplnohotný a tak volba padla na Samsung, s tím, že dokoupím kvalitní Andoidbox cca 1700 Kč.
Většina Samsungů již nemá výstup na sluchátka a jsou typy s jedním USB. Chtěl jsem 2 USB kvůli bezdrátové myši či jinému ovládači. Vyšla tato. Televize 55" Samsung UE55NU7172
Velká obrazovka, slušná cena asi 10700 Kč, o dost levnější než letošní typ, který se prakticky liší jen o 1cm úhlopříčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.