Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou SD karty univerzální?

Od: ferdimir* odpovědí: 5 změna:

mám telefon Dogee a koupil jsem si do ní SD kartu. Když jsem však na ní v pc nahrál hudbu, tak mi ji telefon nenašel, ani nejde z telefonu na kartu přetahovat nebo přeposílat soubory. Chci se zeptat jestli je možné, že telefon této značky, akceptuje jen určité druhy karet, nebo se to prostě v těchto telefonech nedá použít, ty karty, na nic jiného než na dokumenty, protože ty mi to ukazuje? Děkuji za odpověď! F.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rorschach*
hodnocení

5x

Mám taky telefon značky Doogee a to X5 a bez problémů funguje. Některé přístroje mohou mít problém s velikostí karty jakou jsi tam dal? Zkusil bych případně tu radu zformátovat kartu telefonem i když mě teda fungovala i s formátem z pc

taky si myslím, že karta je větší, než dokáže telefon schroustat...

rorschach*

Já už se s tím setkal jak přicházeli větší a větší paměti. Např. navigace do auta max. 2GB kartu, autorádio 32GB, set-top-box jen 32GB a naformátováno na FAT32 a ne NFTS, kamera do auta taky jen max 32GB.

Stejně jsou to ohromné kapacity. Když si vzpomenu na první mobil kam se dala strčit ještě MMC a pak i SD a kapacity v řádech stovek MB *smich*

hodnocení

2x
Karta funguje všude. 1.formátoval bych ji v telefonu. Pokud ji nevidí - reklamace 2. nainstalované aplikace nemusí s kartou pracovat. Použij správce souborů od výrobce

douby*
hodnocení

0x

sd karty se v čase vyvíjí, sice jsou zpětně kompatibilní, ale to znamená jen to, že nové zařízení umí použít starou kartu, neznamená to že stará zařízení si poradí s novou kartou :)

Máme tu především typy SDHC a SDXC, se kterými přišly výrazně vyšší kapacity a které zařízení musí podporovat (bývá to uvedeno ve specifikacích) jinak v něm nebudou použitelné plnohodnotně (např. budou jen pro čtení, nebo nepůjdou otevřít vůbec)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]