Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mohl by mi někdo říci, zdali je možné přehrávat na této tv
4k filmy z této flashky 2.0?
Popřípadě jakým způsobem to děláte vy?
Děkuji moc
Ještě mě napadlo, že by to mohlo jít přes bluetooth z pc?
No jak, ani by mě nehlo tahat po bytě filmy na flashkách a discích když mám v domácnosti - asi jako každý dnes - počítačovou síť, logicky to tedy streamuji přímo ze zdroje skrze tuto síť, to je nejsnažší způsob. Pro 4K videa je vhodné používat WIFI router schopný operovat na frekvenci 5GHZ (rychlosti routerů 2.4GHz stačit nebudou) a pokud jej nemáte televizi do sítě připojte prostě kabelem (to ostatně vždy bude rychlejší spojení než prakticky jakýkoliv bezdrát).
Pokud se vám mermo mocí chce tahat filmy na flashkách a připojovat je k TV přes usb, spíš než flashku bych radil alespoň externí SSD disk ale moc pohodlný způsob to nikdy nebude (vždy tak budete ztrácet čas tím že data přenášíte zbytečně na několikrát PC->extDisk->TV místo abyste je streamoval přímo ze zdroje na TV v průběhu přehrávání).
Jinak vámi odkazovaný televizor samozřejmě zvládne přehrávat soubory z připojeného USB mass storage zařízení, ať už je to flashka, nebo čtečka s paměťovou kartou, telefon nebo externí USB disk.
Já mám doma box od firmy IcyBox (něco jako NASka) na 4 kusy klasických PC disků. V něm mám 4x 2 TB disky na kterých mám uložené oblíbené filmy a seriály. Celý box je připojen k TV přes USB
Moje postarší TV neumí větší úložiště než 2 TB. Až budu mít novou, teoreticky mohu navýšit kapacitu disků v úložišti.
Další možností je přehrávání z PC, které je připojené na stejnou počítačovou síť jako TV. Případně NAS úložiště.
Zase nám lžou. V popisu USB disku je napsáno, že je vybaven rozhraním USB 2.0, které zvládá rychlost 480 Mbit/s. To je sice pravda, ale tato formulace má navodit dojem, že tuto rychlost má i samotný disk, což pravda není. Je to rychlost samotného rozhraní USB 2.0 a ne tohoto konkrétního disku.
Jinde jsem dohledal, že čtecí rychlost by měla být 12 MB/s (x8 = 96 Mbit/s) což je málo, pokud budeme brát v potaz doporučení manuálu TV, že pro 4K je zapotřebí min 100 Mbit/s. Na streamování prostřednictvím BT zapomeňte a přes DLNA - to záleží na rychlosti vašeho routeru, nejlépe však kabelem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.