Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koaxiál tv / sat

Od: promon® odpovědí: 7 změna:

Prosím znalé o radu. Problém je následující - na baráčku u tchána byl provozován satelit - anténa a rozvody jsou ještě na místě. Ovšem po zkušenosti s nejmenovanou sat. společností už není absolutně zájem o satelitní příjem, ale o DVBT2. Proto se ptám - je možné použít koaxiál zbylý po satelitu na příjem DVB T2? A co se týče antnén - je možné chytat slušně signál na ,,matraci´´ (zhruba stejná viz odkaz) nebo je lepší investovat do jiné? Vysílač je cca 15km vzdálený Krásné - ovšem přes zvlněný terém

shop.emos.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad1*
hodnocení

3x

Koaxial je stejný. Pokud není znehodnocen počasím, neměl by být problém. Některé TV mají i pro Terastiral vstup F konektor. Jinak vyměnit. Anténa nutno vyzkoušet.

priklad1*

V případě neúspěchu vyzkoušet klasickou pásmovou Yaginu. Krásné vysílá na 26 a 28 kanálu (DVB T2) takže oba kanály jsou v rámci pásma.

hodnocení

Díky - jdu to ucvaknout a přepojit :)

priklad1*

Vzhledem k tomu že se jedná o koaxiál, tak by u všech antén měl být namontován symetrizátor pro druhé televizní pásmo. Pokud nechceš dělat smyčku z koaxialu.

lmgify

Netřeba ucvákávat F konektor u TV. Existují přechodky na IEC.

jirib
hodnocení

3x
Ano lze,matrace super.Nevymýšlej žádné reklamní trháky...stejně nefungují.
hodnocení

Tak vůči ,,neuvěřitelnýcm nabídkám´´ jsem velmi imunní, měl jsem spíše na mysli logaritmickou antému, ke které mě přiměl před lety při přechodu na DVB-T jeden místní anténář. Ale prostorově mě vyhovuje právě spíše ta matrace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]