Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu dát do účetnictví?

Od: michal11* odpovědí: 7 změna:

Dnes jsem si koupil telefon z kamenné prodejny od firmy,která je plátcem DPH.Mohu tento doklad uplatnit do své firmy,když jsem plátce DPH?V prodejně jsem uvedl,že ho mám pro soukromé účely.

Mohu dát do účetnictví?
Mohu dát do účetnictví? #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

2x

pokud neni na uctu nic psane o soukromych ucelech tak muzes, jinak pokud kupujes neco do 10 000,- tak tam ani jmeno, IC ani nic podobneho uvadet nemusis, az nad 10 000,- musis psat udaje abys to mohl dat do ucetnictvi

pokud kupuju do deseti a vim ze to dam do firmy tak to v prodejne vubec neresim proste mi daji ucet a co ja si s nim delam jim muze byt fuk, pokud ti to napisou na IC tak vetsinou krati i zaruku

michal11*
hodnocení

Moc děkuji,takto to dělám stále,jen nyní je na paragonu uvedeno DPH 0%,i přesto,že jsou plátci DPH.Dále je tam malým písmem napsáno: Odběratel spotřebitel-není určeno k podnikání.Dělal jsem to kvůli záruce 24 měsíců.Pokud to tam dám,nevím jak je to hodně propojené s FU.To že si neuplatním odpočet DPH mi nyní moc nevadí.

jurajjuraj*

na netu maji psane ze platci DPH jsou , na uctu mas taky psane celkova cena vc.dph , financaku je nejaka zaruka u zadku, ty zajima aby z tebe dostali cim jak nejvic penez, normalne bych to dal do ucetnictvi a vic neresil

iz*
hodnocení

0x

Podle mne byste to dělat neměl. Na zboží, které jste zakoupil jako spotřebitel, máte jinou záruční dobu, než byste měl jako podnikatel.

mobil*
hodnocení

0x

Záruka výrobku a FÚ nejsou nijak propojeny. Já bych to do účetnictví dal. Pokud máte bobky, tak do účetnictví vložte poloviční cenu a připište 50% služebně.+ 50% soukromě. Nebo vložte celou cenu a 50% vylučte pro soukromou spotřebu. Neuplatňujte odpočet DPH.

hodnocení

0x

Nedělejte z toho vědu a dejte do účetnictví. To, že jste ho koupil pro soukromé účely přece neznamená, že se Vám další den Váš firemní nemůže rozbít, spadnout na zem, utopit.. tohle nikdo nebude zkoumat.

jurajjuraj*

presne tak, zbytecne starosti, ja mam v ucetnictvi za posledni dva roky 6 telefonu a nejsou to zrovna ceny za 2 000

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]