Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem si koupil telefon z kamenné prodejny od firmy,která je plátcem DPH.Mohu tento doklad uplatnit do své firmy,když jsem plátce DPH?V prodejně jsem uvedl,že ho mám pro soukromé účely.
pokud neni na uctu nic psane o soukromych ucelech tak muzes, jinak pokud kupujes neco do 10 000,- tak tam ani jmeno, IC ani nic podobneho uvadet nemusis, az nad 10 000,- musis psat udaje abys to mohl dat do ucetnictvi
pokud kupuju do deseti a vim ze to dam do firmy tak to v prodejne vubec neresim proste mi daji ucet a co ja si s nim delam jim muze byt fuk, pokud ti to napisou na IC tak vetsinou krati i zaruku
Moc děkuji,takto to dělám stále,jen nyní je na paragonu uvedeno DPH 0%,i přesto,že jsou plátci DPH.Dále je tam malým písmem napsáno: Odběratel spotřebitel-není určeno k podnikání.Dělal jsem to kvůli záruce 24 měsíců.Pokud to tam dám,nevím jak je to hodně propojené s FU.To že si neuplatním odpočet DPH mi nyní moc nevadí.
Nedělejte z toho vědu a dejte do účetnictví. To, že jste ho koupil pro soukromé účely přece neznamená, že se Vám další den Váš firemní nemůže rozbít, spadnout na zem, utopit.. tohle nikdo nebude zkoumat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.