Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení TV s dom.kinem

Od: vojakmani® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den

poraďte mi,jak mám zapojit TV s domácím kinem,abych získala zvuk.Panasonic TV má HDMI a nemá scart,opticku a má zdířky audio cinch IN a domácí kino Panasonic má scart a zdířky také audio cinch IN a nemá HDMI.Jak udělám z IN OUT?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

2x

Řešil jsem to loni,nakonec jsem koupil nové domácí kino. To jste asi nechtěla číst,že?

hodnocení

Nechtěla,ale nakonec jsem to stejně udělala,akorát jsem koupila soundbar.Kašlu už na dom.kino.Díky K.M.

hodnocení

0x

Ze vstupu výstup udělat nelze. Nejlepší by bylo, když sem vložíte fotky připojovacích míst obou zařízení. Ale aby byly patrné detaily i s popisem.

priklad1*
hodnocení

0x

Asi drahé

sleviste.cz/...

priklad1*

Čína je Čína. Za 130 Kč máte vyřešeno

aliexpress.com/...

re4zon
Radite podle mne kravinu, pochybuju ze to hdmi na tv umi posilat zvuk. Spis by me zajimalo, jestli ta tv nema normalni jack?
hodnocení

Mám pouze jacka na sluchátka.I přes to jsem to zkoušela a neuspěla.První odpověď je správně,kupte nový tak jsem se rozhodla pro soudbar 2.1.Není to tak finančně náročné.Chtěla jsem pouze,aby se mi tady neválelo dom.kino a já měla lepší zvuk,než je dnes z nových TV.Jinak děkuji všem za odpovědi.Na shle...K.M.

priklad1*

To re4zon Víš úplné prd, ale už víš, že to nepůjde. Tak co jsi poradil. Pochlub se. Ve Scartu Audio je. V HDMI je Audio taky. Takže by neměl být problém. Ovšem zaručit to nemohu. Vím že Audio není v DVI, takže výstup z PC kde je DVI kabelem DVI to HDMI se muselo Audio přidat.

priklad1*

A kdyby jsi se ráčíl obtěžovat, tak by jsi mohl vidět, že pokud Číňani nelžou, tak v diagramu je Audio uvedeno.

Deset kupců z ČR a pouze jeden si stěžuje, že k adaptéru není dodán klasický napaječ.

re4zon
@priklad1 Kdybys o tom vedel aspon neco, tak tady neplacas takove voloviny. Maloktera tv ma hdmi jako vystup, k cemu by to asi tak bylo? Musi to podporovat a ty bez znalosti modelu rovnou rovnou radis at si koupi prevodnik. Na kterem je navic jasne napsano co je vstup a co vystup... Ze hdmi jako standard obsahuje i zvuk vi kazde male dite. A kdyz uz placas neco o dvi, tak si o tom neco zjisti, protoze opet nemas pravdu.
Nevim co mate za kino, ale jack by mohl stacit, minimalne pro stereo urcite, stsci kabel za 30kc (jack-2x cinch). Ale kdyz uz mate soundbar, je to jedno.
priklad1*

Chlape jeden. Přečetl jsem Tvůj první řádek a dál radši nečtu. Jaký HDMI Audio výstup. To jeho domácí kino má SCART Output. Tam je Audio Out a zastrčím SCART a druhý konec do toho převodníku. Z převodníku mám HDMI kabel do TV a tam je Audio In.

Možná, že si nerozumíme. Předpokládám, že to domácí kino chce pouštět přes TV

re4zon
Takhle si moc nezatrolis, pusobis jen jako autista. Nebo mozna jsi *smich*
priklad1*

Došla Ti řeč. Bez spát jsi unavený

@priklad1. Tazatelka chtěla pouštět zvuk z televize do domácího kina jakožto zesilovače, nikoli obráceně, máš v tom guláš. Z TV HDMI do kina SCART by to teoreticky šlo, ale HDMI by muselo mít normu ARC, což nevíme, jestli televize má.

priklad1*

Guláš, neguláš. Spíš je neobvyklé, aby někdo k TV si připojovat zvukovou soustavu. Proti gustu žádný dišputát. Může si tam dát třeba tlampače. V každém případě mnohem častěji je třeba připojit k TV s digitálním vstupem jiné zařízení s analogovým výstupem a pak uvedený převodník najde své uplatnění.

? K televizi se analogově připojovalo tak možná video, ale to je tak dvacet let zpět. Právě že mnohem častější je připojování zvukového zařízení k televizi! Proč myslíš, že se prodávají masově soundbary? Právě že relativní zkvalitnění zvuku je nejčastěji realizováno připojením zvukového zařízení proboha...

re4zon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]