Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám starší video rekordér Panasonic a starší televizi Panasonic. Zatím vše funguje OK. Po přepojení na DVT-2 zakoupím set-top box. Bude možné nahrávat pořady na DVD? Popřípadě jaký nejvhodnější set-top box zakoupit ohledně parametrů.Vím, že na set-top boxy lze nahrávat, ale mě jde o to DVD. Můžu tam s filmy pracovat- vystříhat reklamy apod.. Děkuji za rady.
Stejně, jako dnes nikdo nenahrává na magnetofon, není moc důvodů, proč nahrávat televizní programy a ještě méně, proč je nahrávat na DVD.
1. Filmy se sledují online, popřípadě si je člověk stáhne z internetu v podstatně lepší kvalitě, než nabízí pozemní vysílání.
2. Pozemní vysílání je lepší nahrávat na harddisk buď pomocí STB, nebo přímo do PC pomocí USB tuneru. A zpracovává se taky pohodlně v PC.
A pokud chce mít člověk vlastní filmotéku, tak dnes nejlépe na nějakém domácím datovém úložišti - žonglovat s DVD, zlobit se s nefungující mechanikou, nebo poškozeným médiem je jen pro masochistu.
Pokud Váš starší video rec. Panasonic umí vystříhat reklamy atp... a nahrávat na dvd , tak z stb-T2 nahrajete pořad do Panas., tam vystříháte co chcete a nahrajete na dvd.
Pokud máte video rec. bez hdd, pak výše uvedené pravděpodobně bude velmi omezené až skoro nemožné.
Video rec. s dvb-t2 se též vyrábí, zhruba před rokem byla jejich cena kolem 15k,- s hdd.
Děkuji všem. A prosím pro pi : Jako že nahraju film na stb ( to ale znamená na flešku- USB). Jak to pak dostanu do DVD Panasonic? Nebo se dá pořídit stb s nějakým pevným diskem? Ten můj Panasonic má hdd. Fakt bych ocenil podrobný popis přepisu na DVD Panasonic. Ten má též vstup USB, ale jen na přehrávání souborů, nelze z něj přehrát na hdd. Prostě technika se řítí mílovými kroky a ve svým věku už nestíhám vše pochytit. Tak ještě jednou děkuji.
Film nahrajete na hdd dvd rec Panasonic, sestříháte jak potřebujete a poté výsledný sestříhaný film nakopírujete na dvd.
Stb scart-out propojíte s hddrec scartem-in, podobně jako digitalnitelevize.cz/... bez potřeby slučovače.
Přesně by se Vám šlo pomoci, kdyby jste netajil model Panasonicu a nedávkoval nám informace po kouskách, protože zapojování je určitě uvedeno v manuálu Vašeho hdd recordéru Panasonic. Kupovaný stb-t2 musí mít scart a pokud má Panas. hdmi vstup pak vše můžete propojit bez scartu, ale je to nepravděpodobné, protože jsem se díval na starý hdd rec Pans. DMR-EX88 a ten má hdmi pouze výstup, takže určitě budete muset mít stb-t2 s scartem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.