Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telefon v kapse při dešti

Od: kiwi22 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, dneska jsem šla po městě a chytil mě hrozný slejvak. Ale v přední kapse jsem měla telefon a chci se zeptat jestli to nevadí, jestli se ta voda nějak nemohla dostat do telefonu? Ta kapsa byla ve vnitr bundy.
Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Pokud mobil není vodotěsný, vlhko mu moc nesvědčí. Pokud nadále funguje jak má, tak se nic nestalo. Rozhodně bych ho ale nechával pár dní v suchém prostředí.

hodnocení

0x

Zda se vám voda dostala do kapsy až k telefonu, to musíte vědět vy. Pokud ano, pak není nereálné, že pronikla i dovnitř. V případě, že máte podezření na proniknutí vody do tlf, je třeba jej okamžitě vypnout, v rámci možností otevřít a rozložit, pokud to tedy konstrukce umožňuje. Pak jej vysušit fénem apod. Pokud do tlf není uživatelský přístup, pak jej vzít do nějakého servisu na vysušení.

agraelos*

Fén bych pravděpodobně nedoporučoval, neboť by mohl proudem vzduchu tekutinu rozfoukat do citlivějších míst, navíc teplo elektronickejm součástkám moc neprospívá. Mně jednou spadl do vany, rozložil sem ho, osušil a dal do rejže, nechal cca 2-3 dny a fungoval. Každopádně sem slyšel, že nejlepší by mělo bejt jej po rozložení a osušení nechat pár dní vyschnout přirozenou cestou, někde v suchu + se můžou přiložit nějaký silikagely (vysoušedla) na pohlcování vlhkosti. Přeju hodně štěstí.

jardaa*
hodnocení

0x

Pokud se voda dostala do nevodotěsného mobilu, tak mu to pochopitelně vadí. Vy nevíte, jestli v kapse nebylo sucho? Vlhký mobil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]