Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenabíjí se tablet

Od: slavo® odpovědí: 10 změna:

Pokud jsem ho nenechal vybít úplně tak vždy zase šel dobít.

Naposledy jsem na to nějak pozapomněl a procento baterie kleslo na nulu.

Je to 5 let staré.

To se nikdy nesmí vybít na 0 procent.

I když je připojený na nabíječku tak sice lze zapnout, ale nenabíjí se a za několik vteřin se vypne.

Jde to ještě nějak rozjet nebo už je konečná.

doplněno 11.09.19 20:58:

Tak jsem ho nechal nabíjet cca 10 hodin a po 10 hodinách po prvním nabíjení šel ještě zapnout ale baterie stále ukazovala 0 procent. Tak jsem ho nechal asi 3 dny "odpočnout" a znovu jsem ho dal asi zase na 10 hodin na nabíječku.

A nyní už nejde zapnout vůbec.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tablety když ukazují 0% tak to neznamená, že baterka se vybila na 0 voltů. Chce to vydržet a nechat tablet na nabíječce déle, měl by se chytnout a začít nabíjet. Už jenom to že jde zapnout znamená, že baterka je v pohodě.

Od kdy je výměna aku nerebntabilní?*bzum*

virgill

pozor na to ze samsungy se driv (nevim jak ted) nabijely pouze pokud byly zaple tzn behem tech par vterin co je tablet zapnuty. poznate to tak ze pokud to udelate nekolikrat dokola tak se doba po kterou je zapnuty prodluzuje. pokude je to tak staci ho porad dokola zapinat a po par cyklech uz se znovu nevypne..

Ještě jsem neviděl žádné zařízení, které by se nabíjelo jen zapnuté, je to kravina, protože to ubírá energii k nabíjení a nabíjení trvá znatelně déle. Naopak je hodně výrobků, které se nabíjejí jen vypnuté ;)

virgill

Jak rikam tablet od samsungu delal presne tohle. Mohl byt na nabijecce jakkoliv dlouho ale dokud nebyl nekolikrat po sobe nastartovan nic se nedelo.. zkratka nabijeni rizene softwarove..

pi*
hodnocení

0x

Záleží na tabletu, ale většinou je výměna aku. nerentabilní. Zkuste se zeptat v servisu.

priklad1*
hodnocení

0x

Většina nabíječek má ochranu na velký proud při kterém vypne nabíjení. Pokud je baterie vyšlusovaná, tak k tomu dochází. Možná nechat delší dobu a bude nabíjet v cyklech až se chytne, nebo sehnat jiný 5 ti voltový tvrdší zdroj.

Jak jsem psal nechat na nabíječce a tablet se chytne bude to trvat třeba hodinu nebo déle, už jsem takovou situaci zažil u E-knihy, tabletu, mobilu nebo foťáku ;)

Pro vysvětlení, pokud se Li-ion akumulátor vybije pod nějakou pro něj bezpečnou mez, nabíjecí automatika jej začna nabíjet hodně malým proudem a toto nabíjení se nijak neindikuje a tak to vypadá, že se nenabíjí, ale on se nabíjí a prorože je to malý proud tak to trvá hodně dlouho. Jakmile akumulátor dosáhne svého správného minimálního napětí, začne se nabíjet normálně a nabíjení je i signalizováno.

priklad1*

Rozumím. Velký proud a vypne. Za chvíli zapne. To se opakuje a nabíjecí proud se snižuje. U všech nabíječek používám toto. Je to za 20 Kč i s dopravou.

aliexpress.com/...

priklad1*

Kup si výše uvedený apérmetr, sezeň transformátorovou nabíječku s příslušným napětím, vykašli se na spínaný zdroj a uvidíš co to udělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]