Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit STB k TV

Od: set odpovědí: 19 změna:

Prosím o jednoduchý návod pro laika, mám TV Sencor bez T2, tak chci koupit malý STB a potřebuji vědět co a jak zapojit. Princip je asi u všech podobný.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

2x
antenni kabel do stb a propojit stb s tv, zrejme pres hdmi.
priklad1*

Oba přístroje musí mít vstupy HDMI, nebo SCART. Ještě by šlo jeden přístroj SCART a druhý činče

@priklad1 jaký druhý přístroj? Prostě kabel od antény přivede do STB a z něj propojí ideálně HDMI, v horším případě SCARTem do TV.

priklad1*

No omlouvám se. Pán píše že má TV Sencor a chce koupit STB a jak je má propojit. Doteď jsem si myslel, že to jsou dva kusy. Ale asi se mýlím, když mne napomínáš.

priklad1*

Starší TV Sencor může mít jen SCART, případně Komponent a Kompozit. Nové STB může mít jen HDMI a je namydlenej.

@priklad1 ok, to jsem špatně pochopil. myslel jsem že mluvíte o jednom zařízení s TV a pak o nějakém dalším zařízení, když jste zmínil dva různé konektory. Asi jste měl na mysli redukci ze SCART na 3x CINCH.

priklad1*

Ano, ano. A pořád to je Analog. Ono to je složitější. Třeba jedno STB, které jedno z mála umí Hbbtv nemá klasický SCART, ale nějaký kulatý miniscart.

set
hodnocení

Mohou se propojit i ruzné sloty nebo jen oba stejné? A když zapnu STB sám se naladí nebo to musím podle návodu (doufám přiloženého)? TV pak jen zapnu a bude mít na obrazovce to co navolím DO na Stb?

priklad1*

SCART a činč je analog. HDMI je digitální. Kombinovat nelze. Jedině drahý převodník. STB se naladí pokud je připojena dobrá anténa se signálem, pokud v menu zvolím Automatické ladění. Abych menu viděl, musím na TV zvolit příslušné číslo vstupu HDMI nebo SCART.

set
hodnocení

DO k TV budu potřebovat k ladění nebo jen DO k STB?

priklad1*

Běžně dva ovladače. Ovšem některé ovladače se nechají naklonovat. TV stačí zapnout a vypnout. Ovládání hlasitosti na TV lze realizovat ovladačem k StB pokud to lze. Nebo na TV nastavit trochu vyšší hlasitost a pak ovládání hlasitosti řídit přímo v STB. Předpokládám, že jednou zvolený vstup na TV zůstane nastaven i po vypnutí TV.

příklad1 - když už tady chceš psát vědecku práci (pán je očividně lajk), tak používej správné výrazy. Činč si nech pro sebe a piš správně cinch.

priklad1*

Chytráku, myslíš že nevím jak se píše činč. Pán je jistě lajk a když si půjde koupit kabel a řekne CHINCH tak na něj budou koukat. Proto píšu činč. A žádná vědecká práce. Konstruktivně, pro průměrné nadaneho člověka. Že to ty nepochopíš není můj problém. Frštenzi

priklad1 - klidně se předváděj, když myslíš, že ti to pomůže.

priklad1*

Statistika. Tak jsem se mrknul jak Ferax se snažil odpovědět na otázku. Jednou mu vadil činč, po druhé charakterizuje předvádění. No hochu je to na dvě věci. Na nic a na...

@priklad1 ale ono se to nečte činč, ale cinč. A přečíst to správně z "cinch" není snad takový problém i pro neznalého. Kdyby někdo přišel za mnou, že chce činč, asi bych se na něj chvíli nechápavě díval, než bych pochopil, co po mně chce.

priklad1*

Jasně chlapci. Máte všichni pravdu. Pokud potřebujete honit svoje EGO tak jen pokračujte. Tazatel by však možná uvítal aspoň maličkou radu.

set
hodnocení

Pánové, dík za každou radu, jsem filosof a technice moc nerozumím, nicméně tohle zapojení určitě dle návodu zvládnu :) , můj TV má obojí vstup, jen propojení musím správně vybrat, lepší bude tedy HDMI. Díky všem!

gumid

Z TV budeš mít hloupí monitor bez funkcí. Jen obrazovku. Ovladač od něj budeš jen používat na zapnutí/vypnutí a případně na přepínání AV vstupů na TV (třeba na ten SCART).

STB bude ten hlavní přístroj od kterého budeš ovladač používat nejčastěji. Anténu svedeš do něj a SCARtem či HDMI propojíš STB s TV a to je celé. Žádná věda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]