Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dostalo se mi poprvé do rukou rúzné elektro sklo ( doutnavkový stabilizátor a dvě katodové trubice).
Doutnavkový stabilizátor mám Stabilovolt stv 280/80. Avšak vrásky na čele mi dělá uvolněná patice. Dá se s ní lehce pootočit a má podle mě dosti nízkou vůli. Bohužel zatím nedisponuji elektronikou k oživení,abych stv 280/80 vyzkoušel. Takže se chci zeptat, jestli je taková vůle opravdu velkým problémem? Popřípadě, jak by se daly uvolněné kontakty opravit?
Jako takový bonus zde zmiňuji jednu z katodových trubic, kterou už mám doma. Je to Philips-valvo DG7-1-D14 833.
Obecně se ptám na nějaké obecné tipy k tomuhle sklu. Také mě zajímá, z jaké doby by tak mohlo pocházet,neboť anglicky moc neumím, takže z katalogových listů jsem toho moc nevyčetl. Přehánějte! Čím víc toho napíšete, o to víc můžu být pro příště chytřejší.
Za odpovědi předem děkuji a za chybný pravopis se omlouvám.
Dobrý den,
patici krásně zalepíte - vteřinové lepidlo - stačí mezi okraj patice a skleněné baňky prolít vteřinovým lepidlem(co se vleze).Lepidlo zateče mezi původní tmel a skleněnou baňku elektronky(stabilizátoru).Co poteče po skle a patici potom bez problémů sundáte - acetonové ředidlo.Po očištění ředidlem nepoznáte že bylo lepeno Sbírám měřící přístroje - většinou elektronkové - řeším tímto způsobem.Mam zkušenost - takto zalepenou bakelitovou patici - nesundáte - zbývá jen rozbít
S pozdravem Honza
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.