Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jednoduchý alarm - siréna do garáže

Od: droky odpovědí: 34 změna:
Dobrý den,
chtěl bych si nějak jednoduše zabezpečit garáž, nějakou sirénou, která by se po otevření sklopných vrat aktivovala.
Nemáte někdo nějaký tip?
Děkuju

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Můžete použít jakoukoliv houkačku, pro vás možná bezpečnější na malé napětí přes nějaký stejnosměrný zdroj. Na dveře bych dal koncový spínač a ještě bych použil časové relé, nastavené třeba na deset vteřin, abyste stačil po otevření systém vypnout a nehoukalo to i ve vaší přítomnosti. Houkačky třeba zde.

hodnocení

2x
Použil jsem starou autobaterii, spínač jsem nějaký měl, dá se koupit od 50kc, zpozdovaci relé až do 1minuty z Číny za 1dolar 12V a umí spinat i 240V pokud bys chtěl místo sirény vykonou aparaturu do garáže i s barevnou hudbou:) Za tuším stovku jsem koupil menší sirenu, umí více tónů, na vylekání protivníka to stačí a ještě malý bzučák jsem vytáhnul přes strop do obytného prostoru. Bzučák lze zapojit na přímo hned anebo taky přes zpoždění. Ten mě spolehlivě vzbudí. JO A JEŠTĚ vypínač pro manuální vypnutí, když tam vlezu...

host
hodnocení

2x

Úplně primitivně stačí piezosiréna na 12V=, (funguje už asi od šesti voltů), 105 dB (ječí tak, že vám to strhne čepici z hlavy), napájet dvěma nebo třemi plochými bateriemi (takže to funguje i tam, kde nemáte do garáže přívod 230 V) , kus dvojlinky, mikrospínač u dveří garáže, reagující na otevření a obyčejný miniaturní páčkový vypínač, který umístíte na skryté místo na garáž zvenku.

Když jdete do garáže, skrytým vypínačem alarm vypnete a když jdete pryč, opět obvod při zavřených vratech samozřejmě zapnete. Baterie vydrží třeba půl roku, až se vybijí samy. Má to výhodu, že alarm nezačne ječet až bude zloděj uvnitř hledat kde se alarm vypíná, ale začne ječet ihned už po pouhém pootevření vrat. Nesmí to ale být tak citlivé, aby to reagovalo na cloumání větrem nebo když budou kluci kopat míčem proti vratům garáže.

doplněno 05.09.19 14:57:

ferfax: máte recht, koncák.

A proto klasický koncák, žádný mikrospínač.

droky
hodnocení

Hmmm to je hodně zajímavý nápad, teď ještě vymyslet kam dát ten vypínač pro zapnutí a vypnutí sirény?
Kam ho tak umístit? Na vratech by byl vidět :(
Děkuju

hodnocení

1x

Zdravím a proč ne něco takového,třeba na dálkové

pl.aliexpress.com/...

doplněno 03.09.19 10:40:

I na 220v

pl.aliexpress.com/...

doplněno 03.09.19 10:46:

Za pár korun koupíte aji v ČR

gme.cz/...

droky
hodnocení

To je celkem dobrý nápad :) teď ještě jaký vypínač použít na sklopná vrata?

Můžete vybírat třeba zde. Já bych použil některý s kladkou, ale je to na vás.

droky
hodnocení

Díky něco už vyberu :)
Vypínač pro zapnutí a vypnutí by byl schovaný uvnitř garáže.
Teď jak to udělat abych mohl zapnout alarm a časové relé se aktivovalo až za nějakou dobu po zavření vrat a sepnutí spínače?
Pak když otevřu vrata tak zase zpoždění pro to abych mohl vypínač vypnout?
Díky

To je otázka nastavení vhodného časáku podle manuálu. Nastavení zpoždění.

droky
hodnocení

Nějaké zpožďovací relé výberu, ale aby zpožďovalo jak vypnutí tak i zapnutí alarmu. Nenapadá mě jak to zapojit?
Vypnutí alarmu nepotřebuješ zpozdovat. Půjdeš do garáže a alarm vypnes vypínačem mezi baterií a relé. Půjdeš z garáže, vypínač zapnes a od té doby začne odpočet zpoždění. Když budou vrata otevřené, začne hulákat, když budou vrata zavřené nebo se zavřou v tom mezičase, alarm nic nedělá, jen je aktivovaný.

hodnocení

0x

Sice to je pohybové čidlo ale hotový výrobek,stačí namontovat

pl.aliexpress.com/...

doplněno 03.09.19 11:15:

A taky v Čr

domomarket.cz/...

Taky dobrá volba a je to hned hotové.

tom1611
hodnocení

0x

Raději bych volil nějaké DO, která jsou uvedena výše. Ne však IR jak je uvedeno v jednom příspěvku. S tím byste asi zeď nebo vrata neprosvítil. Uvědomte si také, že při užití Vámi uvažovaného zpožďovacího relé, čas, který máte na deaktivaci zařízení má i případný pachatel na beztrestný pohyb. Jak píši na začátku, raději bych volil nějaká uvedená DO (433MHz). S tím máte alarm aktivován okamžitě po otevření vrat. Vy sám si ho před otevřením DO vypnete.

mak*
hodnocení

0x

Jakoukoliv sirénu zapojit přes dveřní kontakt a ideálně přes nějaký zpožďovač, aby Vám siréna začala houkat až po nějaké době, během které ji Vy stihnete vyřadit (Vy víte, kde ji vypnout, zloděj to neví).

A co myslíš, že jsem poradil hned na začátku. Stačí číst odpovědi a ušetříš si čas a na druhou stranu opakování odpovědi.

dren
hodnocení

0x

Já koupil do garáže Ip kameru, ale to už je trochu finančně náročný, ale zase vím co se děje i když nejsem doma.

droky
hodnocení

Dobrý den,
já těm věcem z Číny jako Ali apod nevěřím, je to podle mě jen na chvilku :(
Chci něco jednoduchého, vypínač na vrata, baterii 12V, sirénu a zpožďovací relé, ale nevím jaké to relé dokáže mít zpoždění po aktivaci i před deaktivací.
Nevěděli by jste jak to udělat?
Děkuju

Zpoždění je takové, jaké nastavíš.

Na tom relé je otočný trimr, kterým si nastavíš to zpoždění. Jinak ty zpožďovaci relé, které koupíš u nás okolo stovky, tak si můžeš být jistý, že jsou taky z Číny.
Co mám já, tak lze zpoždění nastavit od nula až 60 sekund. Většinou stačí 10-15sekund na vypnutí skrytým vypínačem. Takže otevřeš vrata, dveřní vypínač sepne okruh a běží nastavený čas než siréna začne troubit. Během této doby musíš skrytým vypínačem okruh přerušit.

Nevěříte číňanů,kupte u nás.

zabezpecovaci-zarizeni.cz/...

@juraja - Je to šikovná věcička, možná bych to připojil k síťovému zdroji (aby nehrozilo vybití baterií), ale takto je to nezávislé i pokud by nešel proud.

ty myslíš, že to není čína? :)

Prosím,ukaž mi co dnes není čína*smich*

Řekl bych, že cena je tak zanedbatelná, že bych koupil ještě jeden modul do rezervy a dál bych to neřešil.

Po zhlédnutí videonávodu,sem musel jeden obědnat *smich*

hodnocení

0x

Našel jsem to, mám něco takového

aliexpress.com/...

dole je schéma zapojení pro 12V spotřebiče DC a hned pod ním je schéma zapojení pro ovádání AC spotřebičů na 240V .

Ale když ho koupí u nás,tak to čína určitě nebude:-D

gme.cz/...

droky

Ten časovač se mi líbí, má však odebíraný proud 5mA, za 30 dní je to 3,6Ah a moje malá baterie má nějak okolo 4Ah, to by mi dlouho nevydrželo :( Nebo to spínat napětím 230V? Nevím no jak to nejlépe vymyslet.

Nemáš starší autibaterii? Ta to ani nepozná...anebo 12V trafo

Samotné trafo ti nedá stejnosměr.

I s vypínačem.
eshop.ledsolution.cz/...
Nebo použít nabíječku z notebooku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]