Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Canon 200D nebo Sony A7 ii

Od: kikii odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, rozhoduji se mezi koupí "lepšího" foťáku a zaujala mě dvojice Canon eos 200D nebo Sony A7 ii. Máte někdo s těmito fotáky zkušenosti a popřípadě, který byste zvolili radši. Úplný začátečník nejsem, mám zkušenosti se starším APSC. Děkuji za rady a připomínky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prion
hodnocení

3x

porovnáš ne uplně jablka a jablka.

Zaprvné Sony a7 II je fullframe bezrcadlovka (A7 nejsou explicitně segmentované, ale všechny tiše míří na profíky a nadšence) , canon aps-c zrcadlovka (pro začátečníky ,low end). Objektivy na Sony budou stát balík, na Canon budou dostupné.

Sony A7 ii je jedna druhá generace , vychytala některé mouchy mirrorless A7 řady jedna, ale ne uplně všechny

Kromě toho až A7Rii a A7Sii mají lepší snímač. A7ii má starý jako první řady ve smyslu rychlosti a šumu.

Canon je 2 -3 roky starý,řada pro začátečníky. sice asi plastový křáp bez pokročilosti A7, ale díky moderním technologiím, bude asi mít pro tebe využtelnější funkce

Tím neříkám, ža Canon 200D lowend zrcadlovka je lepší než Sony A7II, ale pro začátečníka nedává smysl rovnou si pořídit profi model , k tomu starý, nejen z hlediska ceny

hodnocení

0x
Tak ta sonka je především fullframe oproti aps-c canonu od čehož se odvíjí kvalita fotografií(dynamický rozsah, šum v vysokých iso). Na sonku budou ale mnohem dražší skla. Osobně bych v případě levnějšího aps-c šel raději do nikonu d5600 či podobného. Má lepší dynamický rozsah snímače, než canon. A taky příjemnější barevné podání - to je ale velmi subjektivní - každý vnímá barvy trochu jinak. Jinak ta sonka už míří oproti zmíněnému canonu výš a je to především bezzrcadlovka se všemi (ne)výhodami. Podívej se i na ceny skel a příslušenství, u těchto přístrojů nejspíš nezůstaneš jen u těla a seťáku...
V první řadě Sony A7 není bezrcadlovka a pak by mě zajímalo jaké má tanto systém nevýhody?

Přesně tak. Všichni jsou Nikonisti, jen o tom někteří ještě nevědí :)

Ať se dívám jak se dívám, u sony uvádí hledáček elektronický. Takže je to bezzrcadlovka, ale hádat do krve se tu nebudu, páč je mi to tak nějak putna. Výhody jsou jasné - u zrcadla vidíš přímý obraz z objektivu(pro mne příjemnější), elektronický hledáčček zas umí zobrazit více parametrů přímo v náhledu(histogram a výsledné foto). Na druhou stranu elektronický hledáček levných foťáků rád zpožďuje snímanou scénu a má velkou spotřebu. Ač se dají baterky koupit, s zrcadlovkou nafotím na výletu celý den - stovky fotek na jednu baterii a to ji nemusím vypínat - je okamžitě připravená. Budoucnost ale v bezzrcadlovkách vidím, jen ještě čekám na tu "pravou".

libor007:

Jediná nevýhoda A7 je možná trochu vyšší spotřeba díky elektronickému hledáčku, spoždění hledáčku je zcela nepostřehnutelné, pro lidské vnímání nulové a díky množství pixelů v hledáčku je problém poznat že je elektronický ;).

Ne vždy znamená elektronický hledáček absenci zrcadla. Zrcátko tam je, to je obsaženo i v názvu tohoto systému - SLT, a tento systém především slučuje výhody SLR a EVF a potlačuje jejich nevýhody, takže ve výsledku to má jen spíš výhody proti klasické DSLR (kromě té nepatrně vyšší spotřeby).

@bmbx Zrcadlovka je zrcadlovka a ne nějaký pofiderní SLT, kde je v cestě světlu na čip permanentně nějaký krám, který to světlo degraduje. Jedinou výhodu v SLT lze spatřovat při natáčení videí, to jo. Ale na focení jedině DSLR, prostě zrcadlo pryč. A kdo nepozná el. hledáček od živého náhledu, ten by slovo fotoaparát a fotografie měl mít zakázáno vyslovovat.

ernie:

já věděl, že se někdo čapne a ujedou mu nervy *haha*

To že, "polopropustné" zrcadlo musí nutně světlo degradovat je jen názor odpůrců SLT a náhled v elektronickém hledáčku má spoustu výhod, jaké výhody má čumět na obraz promítaný na matnici? Nezapomeň, je to jen hledáček, ten název je odvozen od slova hledat.

Čuměl bys jak se třeba přesně a rychle zaostřuje manuálně, když si navolíš zvýraznění hran, nebo zvětšení obrázku v hledáčku, o tom se majitelům s dslr může jen zdát, i těm co mají matnici vybavenou mikrorastrem s klínem :-D.

Nezapomeň, že díky EVF vidíš co opravdu vidí čip a co se fotí a ne nějaký obraz z matnice.

bmbx

Sranda musí bejt i kdyby fotra věšeli. *smich*

ernie:

Já si totiž tu SLT koupil jen tak na zkoušku a vypadá to že, že moje DSLR skončí nakonec v šuplíku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]