Nejste přihlášen/a.
Já jsem se nesetkal zatím s jediným problémem, že by byla potřeba měniče se sinusovým průběhem...Zvládají to běžně i normální elektromotory, jedině to, že mají trochu jiný zvukokový projev...
A ostatní zařízení, která používají pulzní zdroje, které pracují tak, že se v nich nabíjí kondenzátory a pak měnič zpravidla s igbt tranzistory, tak tam problém nebývá vůbec... Ale samozřejmě můžou být technická řešení, kdy to může vadit, ale ve své době jsem montoval ostrovní solární elektrárny a používali jsme měniče 2kW a problém s ničím nebyl...
Taková rada: jak píše kolega předemnou... Nejlepší odzkoušet ... A ještě rada... Měnič musí být výkonově naddimenzován, protože i nabíjení kondenzátorů ve zdrojích (třeba u PC apod.) způsobí často zablokování měniče... Čili když budeš mít PS4 Slim, ten má 90W a PS4 Pro cca 200W, tak bez monitoru odhaduji měnič 500W/1kW... Záleží jak velkou TV... Pak už si to tolik nevezme, nejhorší je ten proudový náraz zdrojů, v případě TV zapínat postupně... To je prostě ověřené...
Jen taková zkušenost... kompresorová chladnička co má el. kompresor 90 W potřebuje pro rozběh měnič začínající tak na 1 kW, asi záleží i na modelu, jak zvládne rozběh, u některých měničů se udává i krátkodobá přetížitelnost a i start
Tím jsem chtěl naznačit, aby ses nezhlídl jenom v tom, že si koupíš za relativně levný peníz "slabý" měnič...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.