Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měnič napětí - PlayStation

Od: props odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, zajímá mě měnič 24/230, jestli u PlayStationu je potřeba mít měnič s čistou sinusoidou nebo stejnou službu může udělat měnič s modifikovanou sinusoidou. PS+TV cca 400w. Co jsem pochopil, tak je určitě lepší čistá sinusoida, ale také o dost dražší oproti modifikované sinusoidě. Poznám jako lajk uživatel rozdíl? Hrozí zničení připojených spotřebičů? Kolik wattů pro bezproblémový chod? Děkuji za rady.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

2x
Čistá sinusovka je vždy lepší,zda vám to pojede na modifikovanou...to nevím.
Problémy dělaly zdroje u stolních počítačů a některé televize.
Bylo by dobré to vyzkoušet u někoho v kamionu...těch 24V bude taky v kamionu?
Raději minimálně dvojnásobek stálého zatížení...pozor na zahřívání a délku použití,aby šlo po nočním hrání odjet...

hodnocení

2x

Já jsem se nesetkal zatím s jediným problémem, že by byla potřeba měniče se sinusovým průběhem...Zvládají to běžně i normální elektromotory, jedině to, že mají trochu jiný zvukokový projev...

A ostatní zařízení, která používají pulzní zdroje, které pracují tak, že se v nich nabíjí kondenzátory a pak měnič zpravidla s igbt tranzistory, tak tam problém nebývá vůbec... Ale samozřejmě můžou být technická řešení, kdy to může vadit, ale ve své době jsem montoval ostrovní solární elektrárny a používali jsme měniče 2kW a problém s ničím nebyl...

Taková rada: jak píše kolega předemnou... Nejlepší odzkoušet ... A ještě rada... Měnič musí být výkonově naddimenzován, protože i nabíjení kondenzátorů ve zdrojích (třeba u PC apod.) způsobí často zablokování měniče... Čili když budeš mít PS4 Slim, ten má 90W a PS4 Pro cca 200W, tak bez monitoru odhaduji měnič 500W/1kW... Záleží jak velkou TV... Pak už si to tolik nevezme, nejhorší je ten proudový náraz zdrojů, v případě TV zapínat postupně... To je prostě ověřené...

Jen taková zkušenost... kompresorová chladnička co má el. kompresor 90 W potřebuje pro rozběh měnič začínající tak na 1 kW, asi záleží i na modelu, jak zvládne rozběh, u některých měničů se udává i krátkodobá přetížitelnost a i start

Tím jsem chtěl naznačit, aby ses nezhlídl jenom v tom, že si koupíš za relativně levný peníz "slabý" měnič...

hodnocení

2x
Pokud to má uvnitř spínaný zdroj, což je dnes prakticky klasika, tak "hranatá" sinusovka ničemu nevadí. Stejně je to hned na vstupu usměrněno, vyfiltrováno a až následně převedeno na vysoké frekvence a potom transformováno.

props
hodnocení

Děkuji za rady. Ano, je to do kamionu, PS4 je klasická verze a tv má snad jen 30w. Těch 400w byl hrubý max nástřel.
Starty budu samozřejmě hlídat(kabely to jistí :) )
Mám už jeden vyhlidnuty a měl by mít i ochranu skrz to vybití. 1500watt postačí tedy určitě a bude to s modifikovanou sinusoidou.
Prodejce říkal, že ten 1500w měnič snese i konvici a mikrovlnku, ale nesmí to být pustene moc dlouho a samozřejmě záleží kolik wattu ty spotřebiče mají.
Nemusím mít vše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]