Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značka a tip termistoru

Od: jarac odpovědí: 2 změna:
Přejid dobrý den. Jde mi o to, že u váhy vzduchu v sání motoru u auta přestal fungovat termistor, který je možné "kutilsky" vyměnit. Normálně se dá koupit jen celý senzor za 4 500 ,- Kč a termistor by stál pár korun, jenže nidke nejde zjistit značka termistoru.Mám k dispozici jen hodnoty odporu v závislosti na teplotě:13 - 17 kΩ (při -20 ° C)5,3 - 6,7 kΩ (při 0 ° C)2,3 - 3,0 kΩ (při 20 ° C)1,0 - 1,5 kΩ (při 40 ° C)0,56 - 0,66 kΩ (při 60 ° C)0,30 - 0,36 kΩ (při 80 ° C)Termistor je váleček o průměcu asi 2mm, ale není problém tam dát jiný rozměr nebo tvar - místa je tam dost.V katalogu eloktosoučástek jsem takové hodnoty nenašel, jen údaj odporu při 25°C.Pokud někdo dokáže zjisti tip termistoru, který by splňoval uvedené parametry, a případně, kde se dá koupit, tak předem moc a moc děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarac
hodnocení

0x

Když jsem to včera napsal a vložil, tak se to srazilo v jeden nesmyslný a nepřehledný celek.

Proto se pokusím alespoň tu podstatnou část uvést znovu a přehledně:

Potřeboval bych sehnat termistor, který by splňoval tyto parametry

13 - 17 kΩ (při -20 ° C)

5,3 - 6,7 kΩ (při 0 ° C)

2,3 - 3,0 kΩ (při 20 ° C)

1,0 - 1,5 kΩ (při 40 ° C)

0,56 - 0,66 kΩ (při 60 ° C)

0,30 - 0,36 kΩ (při 80 ° C)

Termistor je váleček o průměcu asi 2mm, ale není problém tam dát jiný rozměr nebo tvar - místa je tam dost.V katalogu eloktosoučástek jsem takové hodnoty nenašel, jen údaj odporu při 25°C.

Pokud by někdo věděl jaký typ nebo znača termistoru odpovídá těm parametrům, tak mu za odpověď předem děkuji.

111®
hodnocení

0x

myslím si , že se vám ho nepodaří sehnat, pravděpodobně bude vyroben na zakázku. Nebo nějaké nakoupit a pak provádět měření laboratorní a zjistit průběh a vynést do grafu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]