Nejste přihlášen/a.
PS3 pro syna jsem si koupil od spolupracovníka za 2500,-Kč, když nastupovala na trh PS4. Spolupracovník to hrál pár týdnů po koupi konzole, pak to chvilku chytalo prach, pak to hodil do skříně. Máme tam 320GB.
Kluci na tom hrají opravdu minimálně - max. 2x týdně. Hrají jen 2 různé hry a jinak sledují youtube.
Vy si plánujete herní centrum? Kolik her a jaká frekvence hraní? - Jako dítě školou povinné nebo jako samostatná nudící se pracující osoba? Ono je totiž dost možné, že za pár týdnů PS4 bude ležet v šuplíku...
Proč by měl plánovat hrací centrum? To, že Vaši synové nehrají a nemají k tomu vzah neznamená, že nikdo jiný nehraje...
PS4 je na světě prodáno cca dnes již 100milionů a průměrný věk je 33 let, to znamená, že nehrají jen malé děti...
A rozdíl mezi 500Mb a 1Tb diskem je relativně malý...
Jasně - já prostě před koupí přemýšlím, jestli opravdu danou věc, vlastnost za příplatek využiju. Už 3 roky se dívám, že bych si koupil nový PC nebo aspoň dokoupil RAMku, vyměnil grafiku... pak se zamyslím a řeknu si, že to prostě nevyužiju.
Proto uvádím příklad ze života - dvě různé rodiny, jeden stroj - ani jeden majitel stroj nevyužije... Jenže já to koupil jako kombinaci internetu (YT) v TV, přehrávače DVD a herní konzoly.
Další příklad - když začala hra chytání pokémonů mobilem, koupila si jedna kolegyně na úvěr nový Iphone za cca. 23000,- - chtěla max. možnou výbavu atd. Chytla pár pokémonů, mobilem volá a posílá SMS. Nepoužívá mimo budík žádné další aplikace - má jen lepší 3310tku za desetinásobek ceny.
Lidi prostě nemyslí, všechno chtějí nejlepší - co kdybych to náhodou potřeboval... - a pak mají exekuce ...
Něco na tom je... Někdy pak člověka zase zamrzí, že nekoupil to lepší... Ale někdy to není zase až tak velký rozdíl v investici... Ale pravdou je, že je to tak trochu o rozumu...
No u některých věcí je to pravda - záleží to právě na plánovaném využívání, možnostech, schopnostech ...
Naposled jsem kupoval aku-vrtačku a přemýšlel, jeslti příklep ano-ne. Vlastně to byl jen záblesk, jasně, že raději koupím tu s příklepem. Vyvrtám stovky vrutů měsíčně a jednou za rok díru do zdi. Ale vím, že to jednou použiju a budu za tu funkci rád.
A proto jsem začal tak ze široka - bude tazatel hrát pravidelně? Má rodiče, kteří mu to koupí a pak zakáží hrát kvůli známkám? Nebo si bude kupovat hry sám, protože se nudí, nemá přátele a nechodí za holkama...?
Je to všechno o otázkách, které aktuálně člověk nevidí, když nemá tu zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.