Nejste přihlášen/a.
Zkuste zjistit, jak je připevněná gumová manžeta vstupního otvoru k přední stěně pračky. Měla by jít poměrně jednoduše uvolnit a pak se dostanete do mezery mezi bubnem a nádrží a víceméně snadno vyndáte cizí předmět. Manžetu pak upevníte zpátky a je vyřešeno.
@promon: Neříkám, že nemáš pravdu. LG pračku nemám. Ovšem při představě, že bych měl u mé pračky (Fagor) kvůli takové "volovině" demontovat zadní stěnu, což u mně předpokládá vytáhnout pračku z koupelny, což neumím bez demontáže umyvadla atd ... se mi ježí všechny chlupy a naskakuje mi husí kůže. Takže jelikož ke vstupu do pračky vpředu nepotřebuji s ní jakkoli manipulovat, udělám vše proto, abych se tam dostal přes manžetu. U mé Fagorky jsem to zatím nepotřeboval (za 15 let), takže ani u ní nevím, jak nato. Musel bych to zkoumat.
Uznávám, že u některých praček to může být dost velký problém ...
Zvládnete odkrytovat pračku, vyjmout topné těleso a vzniklou dírou předmět vyšťourat? A pak to celé znovu smontovat tak, aby to neteklo a fungovalo? Bez bližšího totiž těžko radit jiný postup. A tohle mi přijde dost složité pro osobu bez technické praxe. Na Vašem místě asi nejlépe shánět opraváře, max. hodinového manžela (není-li po ruce soused šikula, ale to byste se neptala).
Mám také LG, v bubnu jsou 3 trojuhelníkové plastové výstupy a jeden jde vyndat. Musí se s citem zatlačit a jako vysunout ke kraji bubnu a zvednout. Pak jde do bubnu sáhnout.
Myslím toto, já to teda nemám tak zakroucené, jsou tam 3 - a pouze jeden jde vyndat. Nemáte k pračce návod?
Máme taky pračku LG starou asi 6 let a pod plastovými žebry, které sice vyndat jdou, tak v bubnu žádný otvor nemáme, vím to zcela jistě, protože před třemi měsíci jsem měnil ložiska a pračka byle rozebraná do mrtě, a taky mě to překvapilo, protože jsem podobné rady, že se do bubnu dostanu po odsunutí žebra taky četl.
Po šesti letech výměna ložisek? to je dost brzo, ne. To máte taky s pohonem Direct Drive (bez řemenu)? Ta naše vydržela s ložisky asi 18 let.
My máme taky pračku LG - je stará cca 18 let, zrovna nedávno jsem ji měl rozebranou takřka na prvočinitele - měnil jsem ložiska. U té mé nebyly žádný ,,sundávací a zastamdací´´ žebra. Ano, žebra to má, ale pod nimi není žádný otvor.
Pokud tedy máte něco takového, pak jedině odpojit pračku od elektriky, doporučuji vyndat zepředu filtr vody - aspoň se vyčistí a nepoteče vám to pak zadem, sundat zadní dekl - je na 6 samořezkách, odpojit konektroy a kostru na topném tělese, povolit tu svornou matku, těleseo vyndat a jste pod bubnem. Pak jen vyšťourat a zase to zpětně poskládát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.