Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach teplé vody z bojleru

Od: danys* odpovědí: 7 změna:
Ahoj, mám půl roku starý bojler dzd Dražice. Po výměně tepelné pojistky mi z bojleru vytekla smradlavá černá hmota a od té doby teplá voda zapáchá takovým železitým smradem a bojler hlásí opotřebení anody (před výměnou bylo vše v pořádku, voda nesmrdela, pouze občas vyskočila tepelná pojistka)
Voda je upravovaná z vodovodního řadu. Díky za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Překvapuje mně, že se tak stalo už po půl roce provozu. Anodová ochrana (obětovaná elektroda) by měla vydržet déle. Asi tam koroduje místo té anody i něco jiného. V každém případě bych to viděl na reklamaci.

Ano, my máme ten samý bojler rok a zatím dobrý. Je to na reklamaci. Kde jsou ty časy, kdy nám bojler vydržel bez problémů 25 let.

olinl

sisi-u mé babičky Tatramat ze Slovenska 31 let (rv. 1971), potom tekl u příruby..

kepler*

Co jsem tak čatl recenze, Dražice mají nejhorší pověst.

danys*
hodnocení

Anoda se má kontrolovat po 2 letech, to je i její životnost, nekomu vydrží klidně 3-4 roky. Bojler jsem samozřejmě reklamoval, nicméně jednání hrozný. Nejlepší byl jakýsi "technik" z Dražic. Prý se to občas stává u studniční vody, na anodu se reklamace nevztahuje a pokud chci, ať si zaplatím její vyjmutí :D

manas
hodnocení

0x

Na jakou teplotu vody máte nastavený termostat v bojleru? Kdo vyměňoval tu tepelnou pojistku, servisní technik? Proč ta tepelná pojistka vypínala bojler?

To vypadá, že se Vám bojler přehřívá a termostat nevypíná při nastavené teplotě a bojler vypne až bezpečnostní tepelná pojistka která je nastavena na 99 stupňů.

danys*
hodnocení

Teplotu mám nastavenou na 70 stupňů, pojistka byla vadná, vypínala i při 55stupnich. Měnil ji nějaký jejich nasmlouvaný technik tady z okolí. Po výměně pojistky už nevypíná, jen od té doby smrdí ta voda a bojler při nahřívání hlasitě hučí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]