Nejste přihlášen/a.
Dobry den
Tak to je asi definitivni konec. Mam sedm let mobil. Bohuzel uz mi doslouzil a tak jsem si koupila novej. On ma bohuzel prostor jen pro micro kartu. Muj puvodni je retro. Mobilni spolecnost vodafone mi ji bez problemu vymeni, ale nesplnuju podminky, to znamena. Neposlou mi ji do zahranici a ja nikoho v cz nemam. Chystam se ta na pristi rok, ale mobil potrebuju. A proc si neporidim mistni kartu? Protoze si definitivne pretrham chabe vztahy. Smutny, platici, spolehlivej zakaznik a blba micro karta vsechno utne. Nic to nema reseni, jen jsem si chtela postezovat. Vitejte v 21. stoleti a EU, kde by clovek ocekaval pokrok.
B.
Řešení je, zajděte do nějakého obchodu s mobilníma službama v místě Vašeho výskytu, existují totiž kleště, kterými lze kartu vystříhnout a za rozumnou úplatu, nebo čistě ze vstřícnosti by to mohli udělat. V tomto ohledu jsou dva druhy karet, jeden má kovové kontakty větších rozměrů, vystřizěním na velikost micro se řeže do těchto kontaktů. Toto bývá funkční, čip je totiž hodně malý a do něj se nestříhá. Má to jen dvě úskalí, 1) vyčvachtané, nebo tupé kleště. či tupá obsluha kleští a karta se žvýkne, (většinou to jde opravit pilníkem) 2) telefony s držákem SIM z kovu, typicky zasouvací traye, tam může docházet k propojení kontaktů SIM z důvodu, že jsou odhalené po okraji karty, pomůže lehce pod úhlem kontakty zapilovat, třeba pilníkem na nehty aby se karta dotýkala jen plastem. Druhý typ karty (novější) má kontakty menší a vystříhnutí je bez problémů. V prodejně by měli vědět a být schopni posoudit a případně poradit.
Konkrétně O2 v poslední době odmítá karty stříhat. Radši dávají nové, na které nakopírují 1:1 veškerá data z té staré. Teda aspoň v Česku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.