Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Micro SIM karta

Od: bomba* odpovědí: 12 změna:

Dobry den

Tak to je asi definitivni konec. Mam sedm let mobil. Bohuzel uz mi doslouzil a tak jsem si koupila novej. On ma bohuzel prostor jen pro micro kartu. Muj puvodni je retro. Mobilni spolecnost vodafone mi ji bez problemu vymeni, ale nesplnuju podminky, to znamena. Neposlou mi ji do zahranici a ja nikoho v cz nemam. Chystam se ta na pristi rok, ale mobil potrebuju. A proc si neporidim mistni kartu? Protoze si definitivne pretrham chabe vztahy. Smutny, platici, spolehlivej zakaznik a blba micro karta vsechno utne. Nic to nema reseni, jen jsem si chtela postezovat. Vitejte v 21. stoleti a EU, kde by clovek ocekaval pokrok.

B.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řešení je, zajděte do nějakého obchodu s mobilníma službama v místě Vašeho výskytu, existují totiž kleště, kterými lze kartu vystříhnout a za rozumnou úplatu, nebo čistě ze vstřícnosti by to mohli udělat. V tomto ohledu jsou dva druhy karet, jeden má kovové kontakty větších rozměrů, vystřizěním na velikost micro se řeže do těchto kontaktů. Toto bývá funkční, čip je totiž hodně malý a do něj se nestříhá. Má to jen dvě úskalí, 1) vyčvachtané, nebo tupé kleště. či tupá obsluha kleští a karta se žvýkne, (většinou to jde opravit pilníkem) 2) telefony s držákem SIM z kovu, typicky zasouvací traye, tam může docházet k propojení kontaktů SIM z důvodu, že jsou odhalené po okraji karty, pomůže lehce pod úhlem kontakty zapilovat, třeba pilníkem na nehty aby se karta dotýkala jen plastem. Druhý typ karty (novější) má kontakty menší a vystříhnutí je bez problémů. V prodejně by měli vědět a být schopni posoudit a případně poradit.

bomba*
hodnocení

Jste uzasny. Dekuju, to jsem nevedela.*srdce*

hodnocení

1x
Na internetu je navod , ja kdysi takhle sam si upravil simku. Pilnickem pak poresil hrany a fungovala. Nebo maji ty kleste na vyrezani.
bomba*
hodnocení

Ok kouknu, dekuju panove

mak*
hodnocení

1x

Já jsem si ji ostříhal nůžkama a funguje přes rok bez problémů. Návodů na netu je plno. U mě to byla jen lenost někam chodit :).

hodnocení

0x

Konkrétně O2 v poslední době odmítá karty stříhat. Radši dávají nové, na které nakopírují 1:1 veškerá data z té staré. Teda aspoň v Česku.

Akorát za to chtěj stovku (za výměnu, kopírování neřeším). Byznys je byznys. Kdyby tam člověk aspoň nevystál důlek a chovali se k němu jako k zákazníkovi, ne ke kusu nábytku *bum*

luxpe
hodnocení

0x
Zdravím, žijete sice v 21. století, ale používáte nejhoršího operátora? Proč si nekoupíte SIM tuzemského operátora což Vás vyjde levněji. Vy v ČR nikoho nemáte? Hele upřímně proč to sem vůbec píšete když to nemůže vést k rozumné odpovědi.

Blábol o ničem, jen subjektivní výblitek.

vilik*
Zas takový blábol to není. Tazatel nechce radu, chce si postěžovat. Přitom má v textu dost nelogických skutečností. Chce udržet kontakt s ČR, kde ale nikoho nemá. Operátor je zlý, ale přitom řešení stojí asi 2 minuty času. A za všechno může EU, i když žít jinde preferuje a zřejmě mu výhody EU nevadí.
V rozporu s jeho stížností řešení existuje, není nedosažitelné, dokonce bych řekl, že je pro všechny zúčastněné nejjednodušší. A kdyby se zeptal, někdo by mu to určitě vysvetlil.
A co si budeme povídat, čeští operátoři patří mezi ty dražší, takže bych osobně, pokud bych nechtěl přijít o číslo, volil mobil na 2 SIM a využil bych výhody lepšího tarifu.
Ovšem, forma odpovědi mohla být jiná.

Vcelku souhlasím, až na toho nejhoršího operátora. To je pouze subjektivní dojem rádce, který navíc nesouvisí s dotazem.

rv*
hodnocení

0x

Simku si jak už řečeno upravíte a vztahy (tedy kontakty) je rozumné mít zazálohovány - mnohý mobil to dělá automaticky, jinak uživatel má na výměr, jestli se mají kontakty ukládat na sim, do telefonu, k účtu (třeba gmail). No a pak máte s novým mobilem všechny staré kontakty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]