Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný alternátor? - Naměřené hodnoty

Od: taavetti odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám problém s dobíjením motocyklu (nedobíjí) Benelli BN251. Chci se zeptat zda podle naměřených hodnot za použití multimetru je alternátor vadný. Jedná se o třífázový alternátor.

Při měření odporu jednotlivých fází alternátoru s kostrou byly hodnoty vždy 0. - problém?

Při měření odporu mezi jednotlivými fázemi alternátoru byly hodnoty kolem 0,6 Ω.

Pří měření napětí mezi jednotlivými fázemi za volnoběhu motoru:

fáze1+fáze2=10V, - problém?

fáze1+fáze3=30V,

fáze2+fáze3=30V

Při nastartování motoru klesne napětí na baterii z 12,7V na 12,1V. - problém

Myslíte si že je je problém v alternátoru? Budu vděčný za každou radu.Posílám typ alternátoru v obrázku.

Vadný alternátor? - Naměřené hodnoty

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

jak je na tom usměrňovací blok?

taavetti
hodnocení

Pokud myslíte regulátor napětí tak ten jsem přeměřoval v režimu zkoušky diod a hodnota byla 0,5V. Všude stejná.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlépe je opravu i nastavení dobíjecího proudu svěřit dílně.Je potřeba také vědět,že rotor zařízení se budí přes regulátor a toto nastavení je nutno nastavit podle speciálních přístrojů.Ze statoru se odebírá střídavý proud a ten pio usměrnění SSblokem je použit k dobíjení baterie,část pak se vrací k buzení rotorového vinutí.Multimetr na to vše asi stačit nebude.

JABRAKA

vernon
Jabrako, tohle je generátor se zkratovou regulací napětí. Žádné budící vinutí se nekoná.
Proč radíš, když jsi mimo mísu?
jabraka*

I autor mluví o regulátoru,i když chce regulovat napětíU alternátorů se vždy reguluje proud,Asi už jsem starej!

Naposledy v životě jsem viděl "nastavitelný" regulátor alternátoru mechanický- reléový, jinak profesionálně vyráběné polovodičové nebyly běžně nastavitelné a to ani za použití speciálních měřících pristrojů...

hodnocení

0x
Já jsem se setkal cca 3x v životě s motocyklovým alternátorem s to typu, že to je 3f stator buzený pernametním magnetem. Zbytek regulace včetně 3f usměrňovače je v kouzelné krabičce... Vždy byla krabička (usměrňovač +regulátor) vadná. Všechny motocykly byly japonské stroje starší provedience... Existuje běžně česká náhrada, která je velice kvalitní a osvědčená

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]