Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ashampoo Burning Studio

Od: nat odpovědí: 5 změna:

Chtěl jsem jen zeptat, zda můžu v Ashampoo Burning Studio vypálit např. 7 souborů (jenž mají různou velikost) o celkové velikosti 4,3 GB najednou bez nějakého většího rizika poškození disku? Či mám radši vypalovat multi session případně postupně dopálit zbylé soubory?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

? Prostě si vyberu soubory do celkové velikosti dvd a vypálím - záleží na charakteru, co a jak chcete vypálit a dále používat. Třeba běžný datový disk - data různých velikostí? Nebo chcete spouštěcí - bootovací?

doplněno 13.08.19 15:59:

nn, na cédéčka jsem dával třeba zálohy v MP3 - 15 alb ... nebo ve složkách různé dokumenty, k tomu filmy atd... není důvod se bát. Jsou to jenom jedničky a nuly.

doplněno 13.08.19 16:58:

DVD mechaniky jsem měnil až přišel problém - tj. jednu za 10 let, druhá je 8 let stále stejná (už dvě desky a další HW vyměněno). Problém s přehráváním a kvalitou není často kvůli přehrávači, ale díky kvalitě médií. Ukládat - zálohovat data na DVD je pro silně věřící nátury. Fotky si vyberte a vytiskněte, na větší soubor dat mějte nějaké úložiště typu externí disk a můžete použít i nějaký webový cloud...-úložiště na internetu.

Nechápu potřebě uchovávat si stažené filmy. Jednou se podívám, za pár let si vzpomenu, tak si ho stáhnu a podívám se... a smažu...

nat
hodnocení

Chci ho používat především na hudbu a filmy - tudíž není žádný problém vypálit třeba 15 dílů nějakého seriálu? Já měl vždycky panickou hrůzu z toho, že když dám na disk příliš mnoho souborů, že se něco pokurví.

nat
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jinak po kolika letech doporučujete vyměnit DVD mechaniku?

Já jsem doteď vypálil asi 40 DVD přes Windows průzkumníka a bylo to peklo. Několik disků je v háji, u jiných jdou číst pouze některé soubory, u jednoho dokonce 3 soubory ze šesti (původně jsem myslel, že jich funguje pět, ale jeden film nešel od 80 minutu přehrát (což naštve ještě víc, když vám zbývají 2 minuty dokonce filmu a v závěrečné scéně se najednou objeví nelze přečíst) a u jednoho písničkového výběru se sice objevilo, že jde přehrát, ale po kliknutí se nikdy nikde nespustil). Hold ti DVD mechaniky v compech.

Záleží kolik se toho na DVD vejde. Zda to budou data, nebo filmy. Pokud to bude film kvalitně převedený např. v Convert X To DVD, tak se vejde jeden.

Já jsem vypálil několik set DVD a CD a mám stále stejnou mechaniku. Vypaluji v programu Nero. Vše funguje, vyhozených DVD bylo tak málo, že si to ani nepamatuji kdy naposled. Používám DVD Verbatim Printable a vypaluji nejmenší rychlostí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]