Nejste přihlášen/a.
Jedná se o Alma 2800 a Zirkon Fire s příjmem dvbt2 signálu, nevím zda se jedná o špatné nastavení či závadu přijímačů? Na jednom stb nahrávám filmy a na druhém přehrávám, kde mi zpětné převíjení u reklam obvzláště chybí. V návodu tápám, poněvaž většina zkratek je pro mne tabu.
Děkuji za radu.
Doplnuji: google.com/...
Obrazně řečeno převíjet jako u videorekordéru, zrychlený sled filmu vpřed a vzad.
![]() | Zircon FIRE.pdf | 2.45 MB |
@ferax, to má být pokus o vtip, problém porozumět textu (byť nepřesně formulovanému), nebo další demonstrace neochoty na Poradte.cz?
@flodur, v návodu jsou uvedena tlačítka "Rychle převine zpět / vpřed aktuální přehrávání". Pravděpodobně jde o tlačítka FR a FF na ovladači - "Fast Rewind" pro přetočení zpět, "Fast Forward" pro přetočení vpřed.
Jinak je klidně vada přijímače možná. Moje osobní zkušenost se Zirconem Ice není zrovna dobrá, takže bych se ani moc nedivila, i přestože netuším, jaký přijímač by byl výrazně lepší.
Jestli není problém v tom, že v dvbt2 je vysílání kódováno ve formáhu HEVC, který je dost komplikovaný/komprimovaný a pro zpětné přehrávání by bylo potřeba dekódovat třeba značné množství předchozích snímků. A výkon STB to neumožňuje.
Kromě toho, že o problémech s přehráváním, záznamem, ani DVB-T2 se tazatel nezmiňuje, kdyby byl výkon STB nedostatečný pro přehrávání záznamu, jak by pak probíhalo přehrávání živého televizního vysílání?
Právě jsem dokončil laborování s formátováním disku a jeho nahráním půlhodinového záznamu včetně následného přehrávání s též rychlý posunem vpřed i vzad. V STB v kterém byl záznam nahrán se problém nevyskytl. Po přemístění externího disku do STB pro přehrávání je problém na světě, proč ale nevím. Takže budu muset po přehrání všech filmů pro nové nahrávání přemísťovat STB včetně disku a naopak.
12.9.2019 Bohužel má úvaha se u dalšího STB nepotvrdila, zrychlený chod zpět nefunguje, vpřed jen skokově.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.