Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který SSD DISK pro MSI GE70 2PE

Od: smade odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký (nejlepší/nejrychlejší) SSD Disk je v této době
Pro MSI GE70 2PE Apache Pro Nejlepší.
Teď tam je namontovány: SAMSUNG 850 Evo (mSata) ale budu to dávat přítelkyni a já bych rad něco rychlejšího jestli existuje.
200-500 GB
( nehledme na cenu, ale na výkon ) :)
Děkuji moc za radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Počítač může být tak rychlý, jak rychlá je jeho nejpomalejší část.

Změna SSD disku za jiný nebude tak významná - zkuste třeba reinstalaci a myslet při instalacích různých programů - tím se počítač zrychlí více než přechodem na o pár milisekund rychlejší, který stejně nevyužije maxima nového disku.

lmgify
hodnocení

0x

Samsung 860 Evo? *nevi*

Těžko z disků dostaneš výrazně více než z té původní 850, když máš v notebooku SATA a všechny SSD už jsou rychlejší a cpou to přes tu pro ně pomalou SATA. Dnes už u desek brát jen M.2 NVMe ...

Hledal bych SSD s co nejvyšším IOPS. Nejen mezi disky s mSATA (malý výběr), ale i 2.5".

doplněno 12.08.19 08:47:

Vlezl jsem (znovu!) do té myší díry SSD disků - tentokrát jen značky Samsung - a zjistil jsem:

• 2,5"verze 860 je z nějakého důvodu o 10% levnější než mSATA, i když to jsou stejné disky

• plného výkonu 500MB/s sekvenčního zápisu dosahuje interní cache disku. Ten 500GB disk má jinak čistý zápis jen 300MB/s po jejím zaplnění. O čtení se dokument nezmiňuje (že by stále plnou rychlostí 500MB/s?)

• celkem jde zapsat 300TB (tedy přepsat každou buňku max. 600x, ale počítá se zřejmě KAŽDÝ zápis do nespecifikovaného bloku, tj. skupiny buněk - 128KB?) )

• zapni si v přiloženém ovladači RAPID mode (využívá volnou RAM PC jako cache)

Počti si sám: tady a tady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]