Nejste přihlášen/a.
Mobily Xiaomi mají většinou šuplík buďto na 2 SIM, nebo na 1 SIM a 1 SD kartu. Někde jsem ale četl, že je možné nějak i osadit současně i 2 SIM a 1 SD (snad po otevření mobilu). Nevíte někdo jak na to?
Tak doplňuji otázku výsledkem. Kluci co to nedoporučovali měli pravdu. Chip SIM jsem stáhnul z plastu a očistil. I přes to, když jsem ji nalepil na SD kartu, tak byla sestava silnější a pokud jsem ji vsouval do slotu šlo to těžko a hrozilo, že šuple pak nepůjde vytáhnout. Takže jsem je úplně nezasunul a zkusil SIM ještě oškrabávat. Skončilo to poškozením SIM. Tu mi ale, bez problému a zadara na T-Mobile na počkání vyměnili. Takže - nedoporučuji provádět!
SIM kartu (datová) mám tedy uloženu v pouzdru u mobilu a osazuji pouze v případě že je data občas nutno připojit a vyměním krátkodobě za SD.
Doplňění 11.12.2019.
Ještě dodatek pro ty, kteří by měli mnou uvedený problém 2 SIM + SD kartu do mobilu s intergrovaným slotem. Podle mne nejjednodušší řešení je pomocí toho adaptérku z Aliexpressu a flipového pouzdra, rovněž z Aliexpressu (viz odkazy). Adaptér jsem osadil druhou SIM, vložil do mobilu a po přeložení na zadní stranu mobilu přelepil, i se SIMkou, běžnou izolepou. Pak mobil bez problémů vložil do flipového pouzdra bez jakékoliv úpravy.
Mám to rovněž na X 4A. Mám použito flipové pouzdro i adaptér dle uvedených odkazů a na zadní straně pouzdra není absolutně žádná boule. Co se týče Xiaomi, co jsem se koukal, i dnes ještě některé mají pouze 2 sloty. Většinou ty, které mají velkou interní paměť. Ale SD karta má, podle mne, i své další výhody (třeba možnost přeložení dat do jiného mobilu, úpravy v PC a to i v případě, že dojde k jakémukoliv poškození mobilu).
Samotný 4A má tlouštku 8,5 mm, takže dalších cca 3 mm adaptér mi vadilo. Ale ta boule je samozřejmě věcí názoru a priorit, Flip používám přesný plastový, ne ten tlustý se silikonovým rámečkem, tam se to možná víc ztratí.
Data se dají "přetahovat" i jinak, zrovna vyjímat mobil z pouzdra, špendlíkem otevírat xiaomi šuplík s pověšeným adaptérem, čímž současně dojde k odpojení obou SIM, data někam přetahovat z karty a pak to celé nastrkat pracně zpět za moc komfortní nepovažuji. Jednotlivé fotky přetahuji pomocí BT či WIFI, větší objemy po kabelu.
Jinak ano, hlavní výhodou SD karty je, že když se rozbije mobil, zůstanou zpravidla fotky a videa a další data. Takže pravidelně zálohuji.
Ještě pro upřesnění. Ten v mém odkaze (Aliexpress) má sílu 1,68 mm (měřeno dig.šuplerou) a je na nano SIM. A ve flipovém pouzdře (typ rovněž z mého odkazu) se schová a je chráněn bez problémů. Podle mne řešení OK.
Aby se to povedlo, záleží hodně na tom od jaké firmy nakupuje operátor SIM karty. SIM karta se musí docela dost ubrousit na tloušťce a ne u každé to jde.
Ovšem jen pro toho, kdo mobil nikdy nevytahuje z obalu. A počítat s tím, že ten slot na simkartu napresovaný pod obalem za čas odře kryt telefonu. A taky ten obal nebude sedět na telefonu.
Je to sice funkční, ale elegantní mi to moc nepřipadá.
Všechno má své pro i proti. Ovšem sundat ten čip ze SIM karty a nalepit ho na SD kartu není bez rizika. Zničená SIM navíc. Já mám mobil ve Flopy pouzdru. Počítám že v té vaničce vyříznu otvor a nic nebude překážet. Zatím jsem nepotřeboval SD kartu. 64 Gb v mobilu je dost.
To bude nejspíš i řešení pro mne. Díky. Objednáno za dvacku. K tomu i flipové pouzdro za 75,- Kč a nebude s uložením problém. Vše vyřešeno cca za 100,- Kč. Ještě jednou díky za rady.
Kdo se bojí, nesmí do lesa
Já zničil asi 3 SIMky než se to povedlo, a povedlo se to nakonec tak, že nemám nic na ničem nalepené, SIM nebo SD mohu kdykoliv vyndat zvlášť a vyměnit.
To Bohumil. Objednáno jistě Čína i ty ceny odpovídají. Jen ten tady uvedený link není funkční. No najde se jiný. Co se týče Flopy tak mám trochu lepší, ale ta vanička praská. Uvítal bych nějaký odkaz. Teď mám tu vaničku z pružnějsiho materiálu. Snad půjde vlepit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.