Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do mobilu Xiaomi 2 SIM + SD současně

Od: bohumil® odpovědí: 29 změna:

Mobily Xiaomi mají většinou šuplík buďto na 2 SIM, nebo na 1 SIM a 1 SD kartu. Někde jsem ale četl, že je možné nějak i osadit současně i 2 SIM a 1 SD (snad po otevření mobilu). Nevíte někdo jak na to?

doplněno 17.10.19 21:02:

Tak doplňuji otázku výsledkem. Kluci co to nedoporučovali měli pravdu. Chip SIM jsem stáhnul z plastu a očistil. I přes to, když jsem ji nalepil na SD kartu, tak byla sestava silnější a pokud jsem ji vsouval do slotu šlo to těžko a hrozilo, že šuple pak nepůjde vytáhnout. Takže jsem je úplně nezasunul a zkusil SIM ještě oškrabávat. Skončilo to poškozením SIM. Tu mi ale, bez problému a zadara na T-Mobile na počkání vyměnili. Takže - nedoporučuji provádět! *stop*

SIM kartu (datová) mám tedy uloženu v pouzdru u mobilu a osazuji pouze v případě že je data občas nutno připojit a vyměním krátkodobě za SD.;)

doplněno 11.12.19 15:36:

Doplňění 11.12.2019.

Ještě dodatek pro ty, kteří by měli mnou uvedený problém 2 SIM + SD kartu do mobilu s intergrovaným slotem. Podle mne nejjednodušší řešení je pomocí toho adaptérku z Aliexpressu a flipového pouzdra, rovněž z Aliexpressu (viz odkazy). Adaptér jsem osadil druhou SIM, vložil do mobilu a po přeložení na zadní stranu mobilu přelepil, i se SIMkou, běžnou izolepou. Pak mobil bez problémů vložil do flipového pouzdra bez jakékoliv úpravy.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ten adaptér jsem kdysi zkoušel na 4A a přestože nosím mobil ve flipu, tak ta boule mi vadila. Uvažoval jsem, že na ni v pouzdře vydlabu trochu okýnko, ale nelíbilo se mi to a zrušil jsem to. Myslím, že dnes prodávané Xiaomi už mají 3 plnohodnotné sloty.
hodnocení

Mám to rovněž na X 4A. Mám použito flipové pouzdro i adaptér dle uvedených odkazů a na zadní straně pouzdra není absolutně žádná boule. Co se týče Xiaomi, co jsem se koukal, i dnes ještě některé mají pouze 2 sloty. Většinou ty, které mají velkou interní paměť. Ale SD karta má, podle mne, i své další výhody (třeba možnost přeložení dat do jiného mobilu, úpravy v PC a to i v případě, že dojde k jakémukoliv poškození mobilu).

Samotný 4A má tlouštku 8,5 mm, takže dalších cca 3 mm adaptér mi vadilo. Ale ta boule je samozřejmě věcí názoru a priorit, Flip používám přesný plastový, ne ten tlustý se silikonovým rámečkem, tam se to možná víc ztratí.

Data se dají "přetahovat" i jinak, zrovna vyjímat mobil z pouzdra, špendlíkem otevírat xiaomi šuplík s pověšeným adaptérem, čímž současně dojde k odpojení obou SIM, data někam přetahovat z karty a pak to celé nastrkat pracně zpět za moc komfortní nepovažuji. Jednotlivé fotky přetahuji pomocí BT či WIFI, větší objemy po kabelu.

Jinak ano, hlavní výhodou SD karty je, že když se rozbije mobil, zůstanou zpravidla fotky a videa a další data. Takže pravidelně zálohuji.

priklad1*

3 mm To máš nějaký ruský adaptér. Ten neznám

hodnocení

Ještě pro upřesnění. Ten v mém odkaze (Aliexpress) má sílu 1,68 mm (měřeno dig.šuplerou) a je na nano SIM. A ve flipovém pouzdře (typ rovněž z mého odkazu) se schová a je chráněn bez problémů. Podle mne řešení OK.

priklad1*

Souhlas. A není jen na Nano. Nechají se koupit adaptéry na všechny tři rozměry SIM

hodnocení

0x
Dvě Sim plus jedna sd
slon

Ale Mlho, o tom tu už půl hodiny hovoříme ... *placni*

Jak na to, by mě též zajímalo.

Normálně vytáhnu šuplík, takhle tam vložím dvě sim karty a jednu pametovku a a zase takhle zasunu šuplík zpět. No problém.

@stir však píše, že má kombinovaný slot, tedy že tam dá buď dvě SIM, nebo jednu SIM a SD kartu. Má to takto plno mobilů (můj taky).

slon

mám Redmi4X a situace jako tazatel, proto dotaz na jiné vifikundace, protože normálně nelze. Stačilo, že jsem musel ke guruům vyměnit simku za menší a nenapadlo mě to nějak ořezávat a brousit.

priklad1*

Myslím, že víc mobilů od různých výrobců, má hybridní slot, než 3 pozice

vilik*
hodnocení

0x
Neznám konkrétní model, ale dá se obecně osadit obojí do jednoho slotu. Jenže se musí ty plasty oříznout, aby se obojí vešlo. Takže hrozí poškození té důležité části a nefunkčnost. Úprava je tedy na vlastní riziko.
joudic*
hlavne zaseknuty suplik

hodnocení

0x
Návodů je plno. Ovšem snadno můžete zničit sim nebo sd kartu. Sim karta by měla jít v případě poškození zdarma vyměnit u operátora.

youtu.be/...

joudic*
hodnocení

0x
asus zenfone 6 nativne

hodnocení

0x

Aby se to povedlo, záleží hodně na tom od jaké firmy nakupuje operátor SIM karty. SIM karta se musí docela dost ubrousit na tloušťce a ne u každé to jde.

hodnocení

Na odkaze od claymana (YouTube)je způsob, jak se z plastu SIM sejme pouze chip (plast se ohřeje buďto plamenem zapalovače, nebo i nad svíčkou)a ten se pak nalepí na SD kartu. To by snad bylo reálné. Zkusil jsem to na staré nefunkční a jde to. Pouze mám trochu obavu, zda neutrpí její funkce. Ale asi to risknu. Dám vědět jak to dopadlo.

hodnocení

0x
Xiaomi telefony na 2 SIM + slot na paměťovku
gsmarena.com/...

hodnocení

0x

Zdravím

Je na to adapter 2x sim a 1x sd karta

aliexpress.com/...

priklad1*

Ano to je elegantní řešení. Dokonce 2 adaptéry se mi doma někde valí

Ovšem jen pro toho, kdo mobil nikdy nevytahuje z obalu. A počítat s tím, že ten slot na simkartu napresovaný pod obalem za čas odře kryt telefonu. A taky ten obal nebude sedět na telefonu.

Je to sice funkční, ale elegantní mi to moc nepřipadá.

priklad1*

Všechno má své pro i proti. Ovšem sundat ten čip ze SIM karty a nalepit ho na SD kartu není bez rizika. Zničená SIM navíc. Já mám mobil ve Flopy pouzdru. Počítám že v té vaničce vyříznu otvor a nic nebude překážet. Zatím jsem nepotřeboval SD kartu. 64 Gb v mobilu je dost.

hodnocení

To bude nejspíš i řešení pro mne. Díky. Objednáno za dvacku. K tomu i flipové pouzdro za 75,- Kč a nebude s uložením problém. Vše vyřešeno cca za 100,- Kč. Ještě jednou díky za rady.*palec2*

Kdo se bojí, nesmí do lesa *smich*

Já zničil asi 3 SIMky než se to povedlo, a povedlo se to nakonec tak, že nemám nic na ničem nalepené, SIM nebo SD mohu kdykoliv vyndat zvlášť a vyměnit.

priklad1*

To Bohumil. Objednáno jistě Čína i ty ceny odpovídají. Jen ten tady uvedený link není funkční. No najde se jiný. Co se týče Flopy tak mám trochu lepší, ale ta vanička praská. Uvítal bych nějaký odkaz. Teď mám tu vaničku z pružnějsiho materiálu. Snad půjde vlepit.

hodnocení

To priklad1. Tady máš link na adaptér i na pouzdro.:)

aliexpress.com/...

aliexpress.com/...

hodnocení

To bmbx. Tak se pochlub, jak jsi to dokázal a dokonce i bez lepení. To by mě zajímalo.*zmateny*

priklad1*

To Bohumil. Asi jsi nečetl. Mám Xiaomi Redmi 5 Note i několik adaptérů na různé Sim i Flopy pouzdro. Dokonce značkové. Jen jsem psal, že ta vanička v pouzdru je křehká a praská. Nevím zda se dá sehnat samotná. Sehnal jsem dost podobnou z pružnějsiho materiálu. Zkusím vlepit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]