Nejste přihlášen/a.
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
Na výřez mobilem s*ral pes. Vidím, že není ostrá středová linka na 0 kde se má ostřit. Ta pětatřicítka stabilizátor nemá, ale měl jsi jej vypnutý u seťáku? Zkus to ještě jednou a pořádně s tím bodem a linkou.
Jinak je nesmysl se zabývat hodně úzkou HO, v praxi to nijak nepoužiješ, leda u specifických snímků detailu s kreativní hloubkou.
Libore, s tim zoomem- měl jste na stativu vyplou stabilizaci? Stativ a stabilizace se tluče a objektiv , ev jeho stabilizace je zmatená. Ja mám D610, kde je možné si nakalibrovat každý objektiv a moje zkušenost je taková, že se objektiv pro jinou ohniskovou vzdálenost chová malinko jinak a absolutní seřízení ve vsech ohniscich a vzdalenostech se mi nikdy nepodarila. Dale jsem zjistil, že záleží na tom zdali objektiv přejíždí od krátké vzdalenosti k nekonecnu nebo naopak. Podle mne dojde k vymezení vůle na jednu ev druhou stranu a tím vznikne malá odchylka. Zjišťuji, že přesné zaostření je u digitalu větší orisek nez u analogu. Podle mne ma analog určitou tloušťku světlocitlivé vrstvy, zatimco digitál má tuto velmi malou. Asi jsem moc neporadil, ale z vlastní praxe vim, že je to velký a specifický problém, jedině snad vyšší řada APSC kde si můžete každý objektiv individuálně dokalibrovat, ale i tak neni uspesnost absolutní ci 100%ní.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]