Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je

Od: stepan* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dokáže prosím někdo určit co to je za elektrosoučástku? Má to odpor 6 Ohmů.

S pozdravem

Štěpán

Co to je
Co to je #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

napadá mne pojistka na proud 1/16A= 0,0625A

hodnocení

2x

Ano je to pojistka, přesně takové jsem viděl v napaječích nouzového osvětlení.

Zde je důkaz:

robotistan.com/...

stepan*
hodnocení

Děkuji, to zní dobře, je to ze stavebního stroje a ve schematu je to popsáno jako pojistka řidící jednotky.

Akorát to není v katalogu náhradních dílů takže budu muset do elektroobchodu a říct jim co vlastně chci. S tím že tam přijdu s tou věcí v ruce a řeknu že to chci mám špatné zkušenosti, vžycky koukají blbě a ptají se co to je.

hm*

No a? Tak se ptají. Koneckonců je lepší se zeptat, než machrovat a vydat něco jiného. Takže bych to vzal s sebou, ukázal jim to a řekl "potřebuju takovouhle pojistku na 0,0625 A (1/16 A)" (jestli to tedy je pojistka). No a oni buď něco nabídnou (a ty se rozhodneš, jestli bereš), nebo ne.

hodnocení

0x

No jo, ale pokud je to pojistka, kde se bere její odpor 6 ohmů? Na přepálenou je to málo, na dobrou je to moc. Nic mezi by u pojistky nemělo existovat.

Pokud se jedná o kombinovaný rezistor s pojistkou, je to v pořádku a není důvod to měnit.

doplněno 06.08.19 17:51:

bmbx - no dobře, ale pokud by byla přepálená, měla by mít odpor nekonečný. Jestli má 6 ohmů tak přepálená není, pak jí ale tazatel mění zbytečně.

magdon:

napadá mě, že velmi rychlá tavná pojistka na tak malý proud asi nějaký odpor mít bude ;)

magdon:

předpokládám, že když se někdo ptá co to je a udává, že to má 6ohmů, tak změřil stejnou, ale zdravou součástku.

Nebo snad vyndám něco co je špatné a budu to shánět podle toho, že to má nějakou aktuální hodnotu, to snad ne? :)

aladar2
hodnocení

0x

tady je taky jeden odkaz:

amazon.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]