Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už to nezvládám

Od: matejk odpovědí: 19 změna:
Je mi 16 let a moje matka mi do mobilu (mysli si že to nevím) nainstalovala cosi nevím jestli je to vir aplikace nebo co. Ale vím že ví s kým si co píšu volám a možná ví i moji polohu a je to velice nepříjemné když si vaše matka čte konverzace s přítelkyní v 16 letech nebo s kamarády hovory volání vlastně nemáte žádné soukromí prosím o radu jak to odstranit bez tovarniho nastavení (nechci přijít o fotky atd...)popř jak to udělat aby Viděla jen nějaké konverzace a neviděla přítelkyni atd..

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pokud si neumíš najít v mobilu aplikaci, kterou tam nechceš, pokud si neumíš zazálohovat na cloud data, která chceš zachovat a hodit mobil do továrního nastavení a data pak vrátit zpět, tak v tom případě ještě dohled potřebuješ, i když je ti 16. Sorry jako.

ernie: svatá pravda
Nebo fejk dotaz
Nebo paranoia
matejk
Hej tak je mi 16 ale počítačům se nevěnuju ale spíš si zasportuju vyhraju pohár s kámošema oslavim zahraju si airsoft udělám Grilovačku zahraju si s kámošema na kytaru jo ale moc hry nehraju jako jo zahraju si ale radši žiju svůj život
Ja taky počítačúm a mobilúm moc nehovim ale vždy mam po ruce kamarády co to umí
Ty nemáš kámoše či kámošku co by ti na to kouk a pomohl?
matejk
hodnocení

Mám 4 ale ani jeden neví co s tím to je docela ripec a jako bonus mám strejdu ajťáka takže jestli to tam dal on jsem v p****i a pomlouvat no je to blbej nápad dycky když sem si s ní o něčem promluvil akorát se to po****o
karel556*

a to si neumíš ani telefon zamknout? Pinem, gestem? Pak by se ti maminka do telefonu nedostala a nic by ti tam nemohla nainstalovat, opravdu v šestnácti jsi ještě děcko co chtělo mobil i přesto, že neví jak s ním zacházet, tvoje matka to ví moc dobře, proto ten dozor, a nerozčiluj se*smich*

hodnocení

6x
Asi jste takové aplikace nikdy neviděli, že? Samozřejmě aplikace na hlídání potomků existují, ESET má, přes Google to jde taky a Kaspersky má taky. Určitě jich existuje víc. Myslíte, že jsou ty aplikace dělané tak, aby je mohl kdokoliv jednoduše odinstalovat? To by potom postrádaly smysl, kdyby se daly jednoduše obejít... Jsou chráněné a bez zadání hesla s nimi BĚŽNÝ uživatel neudělá nic.
doplněno 06.08.19 08:15: Pro tazatele - tovární nastavení by mělo pomoct, ale pravděpodobně vám nepůjde udělat běžně přes nastavení telefonu (protože vám to ona aplikace nedovolí, ale záleží jak je nastavena), ale budete muset přes recovery menu.
Svoje soubory si můžete zazálohovat do počítače, na flashku či na nějaký cloud, abyste o ně nepřišel.
Jinak jde většinou udělat i tovární nastavení bez smazání uživatelské paměti, alespoň můj mobil to umí. Smaže se pouze oddíl DATA, ale internal memory, stejně jako SD card zůstane nedotknut.

hodnocení

1x

V každém obchodě s mobily nebo v servisu jsou odborníci, kteří umí zjistit, jakou aplikaci tam máš a budou ji umět odstranit. Zkus to. Neboj, určitě to udělají zadarmo. Když nebude umět jeden, zvládne to jiný.

host
hodnocení

0x

Koupit jiný telefon + SIM?

karel556*

a na novém telefonu mu matka provede to samé, zřejmě si ho ani neumí zamknout*smich*

smode*
hodnocení

0x
Podívat se na net které aplikace toto umožňují a odinstalovat/deaktivovat je, případně si fotky zálohovat a koupit jiný telefon za pár korun který si zabezpečíte a nebudete ho dávat z ruky. Je to velice nepříjemné, na jednu stranu je pochopitelné že chce mít maminka určitou kontrolu protože se o Vás patrně bojí..nic by se ale nemělo přehánět (nehledě na to že nedostatečná důvěra je vždy jen na škodu). Na stranu druhou kdyby se mi tohle stalo v mých 16 letech tak mamince nejspíše v nestřeženou chvíli doslova rozšlapu její mobil před očima - ať už by mě to mělo stát snad cokoliv.

hodnocení

0x

Vím, že to může působit jako fakt blbej nápad, ale co si o tom prostě s mamkou promluvit? Zdá se, že vám trochu vázne vzájemná důvěra, tak by třeba mohlo fungovat, kdybys jí vlastním příkladem ukázal, že to jde i jinak. Něco v tom smyslu: Mami je mi 16 a prostě potřebuju mít nějaký soukromí, takže pokud tě něco o mně zajímá, prostě se zeptej a nesleduj mi mobil...

olinl
hodnocení

0x

V šestnácti letech že by si na takovou aplikaci (program) v telefonu nepřišel? No i kdyby, tak tipuji, že je to jen appka na tvou GPS polohu-upřímně nech ji tam pro jistotu, stát se může cokoli a pomoc přijde rychleji.. SMSky by mě jako rodiče nezajímaly, stejně jsou většinou typu: odchozí sms: ahoj (a řada smajlíků). . příchozí sms: cau (a řada smajlíků). . odchozí sms: Dnes prijdu . .příchozí sms: v kolik . . odchozí sms: jeste nwm presne. .příchozí sms: v pet?. . odchozí sms: spis v pul sesty. . příchozí sms: videl si to na fejsu?. . odchozí sms: co?.. .. ..

jez
hodnocení

0x

Něco jsi provedl, že tě matka takto sleduje?

axonza
hodnocení

0x

Nic na mobilu neměň a promluv s mámou že už jsi dospělý a že se nemusí o tebe bát. Myslím že to pochopí.

hodnocení

0x

Možná by bylo zajímavé vědět, proč to matka udělala a proč zrovna teď.

Ale myslím, že i když onu "věc" odstraníte, nebude pro ni problém nová instalace - nějaká domluva opravdu není možná?

karel556*

kdyby si mobil uměl zamknout, tak maminka žádnou instalaci nemůže provést, a proto že neumí, tak potřebuje dozor:-D

hodnocení

0x
Kazdej telofon de dát do továrního nastavení
Takže si bokem někde ulož fota vyzvanění kontakty a vše co nechceš aby se stratilo daš si to třeba do pc
Pak najdeš v menu telefonu tovární nastavení odklikneš a je vyřešeno
Pokud to v menu telefonu neni tak si najdi dle typu telefonu postup na netu

hvxf
hodnocení

0x
Bohužel ti neporadím, ale tvoje matka není normální, to je jistý. Pokud k tomu teda samozřejmě nemá důvod, jako že bys bral drogy, chodil za školu, kradl, nevracel se domů atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]