Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám problém s připojením druhé TV k digit.satelitu.Satelit je určen pro 2 tv,má dvě karty.První tv je připojena k satelitu scart kabelem.Druhou (starší,bez dvb-t) jsem měl připojenou k satelitu koaxiálním kabelem,ten tedy vedl ze satelitu do anténího konektoru na tv.Ze satelitu vede k truhé tv ještě kabel s čidlem (pro dálk.ovladač).Nyní jsem starší tv vyměnil za nové LCD s dvb-t,koaxiální kabel opět připojil do antén.konektoru.Ale takovéto zapojení nefunguje.Nevím proč?Pak jsem zkoušel druhou TV připojit k satelitu též scart kabelem a to již fungovalo.Ale já bych potřeboval ,aby ten scart kabel měl alespoň 15 m,což asi bude problém sehnat.A asi platí,čím delší scart,tím horší kvalita obrazu?,poradíte nějaké lepší řešení,díky.
Myslím, že něco pleteš, ale to není podstatné. To že má satelit 2 karty znamená, že mohou být vloženy karty pro 2 různé poskytovatele. Jinak to však je satelit pro jednu televizi, respektive více, ale na každé je stejný pořad. Ten Tvůj satelit však má modulátor, takže jeho výstupní signál je jak na SCART tak je namodulován na nějaký televizní kanál. Určitě se ten namodulovaný kanál nechá změnit na jiný a v menu satelitu je napsáno co to je za kanál (asi 21 až 65)
Nevím jak to máš s anténním kabelem, zda každá televize má svůj. Pokud je jen jeden tak to asi musí být takto. Satelit na F konektoru má svůj signál z paraboly. Do anténní zdířky TV u satelitu je přiveden koaxiál se signálem a ten je před tou zdířkou rozbočen pro TV v jiné místnosti. A dále tento výstup pro další televizi je zase sloučen s modulovaným signálem ze satelitu.
Většinou i nové TV mají analogový tuner. Takže pokud ta nová televize má analogový tuner, tak musíš naladit příslušný kanál a musí to chodit.
TV u satelitu je propojena se satelitem přes SCART. Pokud chceš poslouchat pořad ze satelitu tak musíš přepnout na vstup ze SCART (AV). Pokud chceš tento program sledovat na druhé televizi tak jen vybereš příslušné číslo na ovladači na kterém je modulovaný signál ze satelitu naladěn.
Jinak by mne zajímalo jak máš vyřešeno ovládání satelitu z druhé místnosti. Píšeš o drátu a vysílací diodou před satelitem. Já to mám obdobně a v druhé místnosti je přes JACK připojen druhý televizní ovladač.
Nevím jaký však máte signál. S tím rozbočením a sloučením signálu se nechá pohrát, ale vždy na úkor kvality na jedné či druhé televizi.
doplněno 13.12.09 12:49:Bez ztráty kvality může jít televizní signál jen do TV u satelitu a pak z výstupu satelitu koaxiálem k druhé televizi v jiné místnosti. Odpadne slučovač a rozbočovač. Nebo by druhá televize musela mít samostatnou anténu a pak by se jen sloučily signály z antény a výstup ze satelitu.V tomto případě bude ale ta druhá televize pouze "monitor" pro satelit.
doplněno 13.12.09 13:35:Ještě jedno upozornění. Taky jsem na to "dojel". Až budeš ladit tu druhou televizi (předpokládám že má analogový tuner) tak nejen, že již musí být do ní přisloučen signál ze satelitu, ale satelit musí být v provozu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.