Nejste přihlášen/a.
Já bych těch 50 na ruku možná i dal, jestli to není nějaká rezavá omlácená polámaná plechovka. Jde ale spíše o věc pro fanoušky autorádií, kteří se je snaží udržet v provozu a zabránit jejich odhození do elektroodpadu na recyklaci. Žádnou užitkovou cenu pro běžného člověka do auta to skoro nemá (OK, umí hrát FM a AM, ale displej je malý, má ovládání hlasitosti knoflíkem a dnes už bych bez DAB nic nebral). Jestli nikdo nebude chtít platit za zaslání poštou, tak snad jen někdo z okolí, někdo, kdo projíždí vaší obcí nebo z míst, kam jezdíš běžně ty.
Manuál uvádí rok výroby 1995 a vzhledově a výbavou to odpovídá.
Jak jsem psal, nejsem blízko. Očihov zní jako malé zapomenuté místo daleko od civilizace a přitom leží na hlavním tahu Most-Plzeň a navíc jen 7km od karlovarské dálnice. Výborná poloha v centru dění.
se omlouvám že jste ztrácel čas psaním odpovědí
Já to jako ztrátu nevidím. Byl to pro mě příjemně strávený čas. Já mám autorádia rád. Teď už jen, aby se dostalo do dalších dobrých rukou a mělo šanci na pokračující život a užitkovost.
Jsem rád, že se podařilo rozchodit.
Při své zbrklosti už bych měl rádio rozebrané a špičky multimetru v napájecích bodech, jen abych po chvilce zjistil, že mi chybí napětí už na vstupu a začal se divit, proč mi nefunguje zdroj.
Jestli chceš používat kazety, tak ho stejně musíš rozebrat, vyčistit hlavu a mechaniku, vyměnit řemínek a možná trošku promáznout třecí plochy.
V nejbližším okolí obce možná nejsou žádná velká města, ale je blízko výpadovek na všechny 4 strany a pár minut jízdy od těch větších a velkých měst.
Teď je to i dobrý domov jednoho šťastného znovuzprovozněného autorádia.
Nebyla by fotka toho fešáka, ať se také my ostatní můžeme pokochat? Asi mu to nebude slušet jako tomu krasavci z těch youtube videí nahoře, ale to je logicky omluvitelné, když byl teprve před chvílí znovu zprovozněn po kdoví jak dlouhé době.
Škoda fotky
ISO konektory - oba za celkem 39,- a pak třeba čokoláda, Wago nebo přiletovat dráty a zakrýt smršťovací bužírkou
Pojistka na rádiu je 5 ampér. Výkon zesilovače je 4x6W (sin, 1kHz) nebo 4x8W (10% THD?), takže do 40W celkové spotřeby. Bohužel je to vše 12V, takže proud musí být příslušně velký (P = U.I ).
Poptám se po tom ISO konektoru zda ho někdo nemá
V nejhorším ho vystříhnout z auta na vrakovišti.
Jakou impedanci musí mít reproduktory abych nezničil zesilovač
Manuál neuvádí. Jen že výkon se měřil na 4Ω. Vnitřní integrovaný zesilovač bude pravděpodobně umět standardních 2-8Ω.
2 reprobedny a v nich je jeden reproduktor 3.2 ohmu 20W a jeden menší 8 ohmů 7W. Jsou to vhodné reproduktory
Každá ta bedna má 2 repro? Nebo 1 bedna = 1 repro? Vhodnost bude záviset na typu repro (hloubkový, střední, výškový, všepásmový).
Našel jsem po lehčím hledání jen seznam součástek v tomto a podobném rádiu. Na stránkách výrobce jsem už ty integrované obvody nedohledal, protože jsou moc staré a místo nich to nabízí novější, doporučené náhrady. Budeš to musel guglovat jeden po druhém. Tady máš asi ten hlavní zesilovač TDA7372A, pak ten hlavní zvukový procesor (hlasitost) TDA7348 atd.
Ten kondenzátor byl uvnitř rádia? To musela být pořádná šlupka, když ta pojistka je dimenzovaná na 5A/32V
Chudák rádio.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.