Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sony RX 100 a manuální ostření

Od: cekrops® odpovědí: 4 změna:

Zdravím.

Před pár dny jsem si koupil nový foťák Sony RX 100 . Měl by mít funkci manuálního zaostřování pomocí předního "kolečka" u objektivu. Ale já toto nastavení nějak furt nemůžu z návodu vyčíst . Nevíte to někdo?

Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

0x

Str. 74 v manuálu.

Sony RX 100 a manuální ostření

hodnocení

Tak díky za radu. Ale asi mám jiný návod než vy. Nicméně , když dám manuální ostřenní (pod symbolem fotáku ale až na 3 pozici) , tak to sice asi funguje ale když pohnu kroužkem a chci něco zaostřit, tak to udělá v podstatě jakýsi zoom a mám to vše hrozně přiblíženo.

Ten zoom co vidis je schvalne, aby si mohl detailne videt, na co presne ostris. Je to funkce, ktera jde vypnout, pripadne jde nastavovat, zda ma byt zobrazeni pres cely display / hledacek, nebo treba pouze jako vyrez. To uz zalezi na moznostech daneho aparatu.

hodnocení

0x

To zvětšení pomáhá přesnějšímu ručnímu zaostření, ale mě osobně příjde praktičtější volba "úroveň obrysů". Podle toho lze zaostřit rychleji aniž by se měnila velikost obrazu v hledáčku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]