Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám v zahradním domku projektor a chtěl bych na něm promítat filmy, které mám na externím hardisku se zvukem DD 5.1. Do teď na něm sice promítám s propojením přes notebook a věž ale je to pouze stereo. Zatím jsem si pořídil AV receiver 5.1 i s bedýnkama ale potřeboval bych poradit s přehrávačem, protože s obyčejného notebooku 5.1 nevytáhnu Poradíte mi co bude nejlepší i nelevnější si pořídit? Jestli např. notebook se zvukovkou 5.1 nebo nějakou externí zvukovku s 5.1 nebo jsem přemýšlel nad přehrávačem DVD s USB ale tyto dle mého neumí zase přelouskout všechny formáty
v tomto si myslím, že by byl lepší ten počítač, na ten se dá stáhnout kde jaký přehrávač. Nebo mi poradíte něco jiného?
Moc děkuji
Každý lepší AV receiver by už měl umět WiFi nebo LAN a přijímat streamy DD5.1 přes síť.
Můžeš poslat model tvého AV? Ze zájmu se možná podívám na jeho možnosti příjmu streamů (internetového vysílání).
20 let (1999) starý přijímač/zesilovač. Těžko věřit, že se i dnes prodává přes inzeráty pořád ještě za 2-3 tisíce ( Bazoš).
Umí optický i koaxiální S/PDIF (TOSLINK) a má dekodér DD a DTS, oba do max 5.1.
Přijde mi škoda posílat mu analogový 5.1. Raději bych se poohlédl po nějakém tom USB-S/PDIF (TOSLINK) převodníku ("zvukové kartě") a posílal mu data digitálně po optice.
Omlouvám se. Nevšiml jsem si, že ta výše doporučovaná zvukovka má také optický SPDIF výstup
Jde koupit levněji. Měla by stačit i ta malá verze HP. Teoreticky by měl stačit i ten DeLock 63 926, jehož jeden výstup jde nastavit na optický SPDIF.
Chápeš to dobře.
Zvukovka přijde s návodem k instalaci.
Po instalaci se bude zvukovka nabízet jako další výstupní zařízení pro zvuk, tak se jen ujisti, že ji máš vybranou v daném přehrávacím programu nebo že je vybrána jako standardní pro celé Windows (Ovládací panely - Zvuky).
Na noťasu mám windows 7,bude to stačit?
Ze stránek výrobce:
Podporované OS:
. MS Windows 7 / 8 / 8.1 / 10 a novější, Windows Server 2008 / 2012 / 2016 a novější (podporovány všechny 32- i 64-bitové verze OS Windows).
. Pozn.: Základní ovladače jsou součástí podporovaných operačních systémů a nainstalují se zcela automaticky.
Ano, souhlas s @mikihans zvukovka USB (7.1-to neva, ty dva boční prostě nezapojíš a v NTB nakonfiguruješ 5.1)
Nebo stream přes tu síť, jestli to AV umí.
OK, předpokládám tedy že externí zvukovku propojím káblíkem USB, který je k ní přiložen s notebookem a dále ze zvukovky Coaxiálním káblem (který budu muset koupit) do AV receiveru!
A nevíte jestli je potřeba tuto externí zvukovku nějak instalovat? Nebo se pouze propojí a je hotovo!
Díííííííííííky
A ještě jedn a otázka
Jaký přehrávač (nejlépe zdarma) by jste mi poradil si nainstalovat?
Ď
Obě přední repra v cajku, centrál také ale zadky nic, místo nich hrály tišeji přední repra.
Máš na tom AV přijímači nastaveno, aby používal zadní (prostorové) repro, jak je uvedeno v popisu nastavení v manuálu?
jsem si stáhnul na uložto nějaký test na zvuk 5.1 a vyzkoušel to přes prehravač VLC
Ovládací panel → Zvuk → Přehrávání → Nastavit → Vybrat nastavení → poklikat na všechny repro v obrázku
V tom VLC se musí nastavit zvuk. Teď u toho nejsem, ale myslím, že je to nastavení originální stopy nebo tak nějak. Taky mi to tak dělá. Problém je, že se to musí nastavovat při každém přehrávání, není to tam defaultně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.