Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potřeboval bych analogový telefon na kabel pro pevnou linku pro domácnost. Hlavně ne na baterky a bez adaptéru, prostě napájení jen z telef. linky.
Hlavně bych potřeboval, aby se dalo do paměti telefonu vložit číslo + jméno. Objevil jsem telefony pouze na čísla, ale jména to neumí vložit do paměti.
Třeba telefon TELCO 895N by se mi líbil, ale neumí právě ta čísla přiřadit do paměti.
Tak se ptám, zda náhodou někdo nemá s tímto zkušenost a neporadil by mi nějaký odkaz nebo typ.
Děkuji za případné rady či nápady.
Dobrý den.
Kamarád si koupil pro pevnou linku Gigaset DA 710, kde je ale uvedeno : nemůže být zapojen jako druhý telefon na rozdvojce linek.
Doma ale má v jiné místnosti než je pevná linka přenosný telefon.
Chtěl si zkušebně zavolat z přenosného telefonu v bytě na svůj mobil v bytě, ale spojení mu nefunguje, což mu dříve u starého pevného telefonu fungovalo.
Mimo dům se ale z přenosného telefonu dovolá jen když je v jiné místnosti než základna přenosného telefonu. Dříve mohl z přenosného telefonu telefonovat ihned vedle základny přenosného telefonu.
Z chodníku vede hlavní kabel telefonu do krabičky, která se rozdvojuje k pevné základně nového telefonu a druhý kabel vede k základně přenosného telefonu.
Nešlo by to zapojení v hlavní krabičce nějak změnit, aby přenosný telefon fungoval všude po domě-jako dřív?
Děkuji za kamaráda. Já totiž mám doma stejný případ, tak bych se chtěl tohoto problému vyvarovat a zároveň pomoci kamarádovi.
Ten přenosný telefon funguje samostatně všude po bytě, když je pevný telefon gigaset DA710 odpojen od telefoní linky.
Ta hlavní krabička z elefonu na zdi má dvě zásuvky RJ11. Jedna vede na pevný telefon a druhá na přenosný telefon.
Našel jsem schema zapojení pro dvě RJ11. Tak by to mělo být i v mém bytě? Nebo by to šlo i jinak , aby mi přenosný telefon fungoval jako dřív? Připadá mi, že všechny barvy kabelu jsou vzájemně propojeny v zásuvkách, což možná bude ten problém. Já bych potřeboval hlavní linku k pevnému telefonu a další odbočku z hlavní linky k přenosnému telefonu.
Vyřešilo by to pak můj a kamarádův problém. Šlo by to vůbec technicky?
Kamarád má zásuvku RJ11 na zdi vysoko, tak až sežene žebřík, tak se podívá jak je to tam zapojené.
Když chce vytočit číslo u přenosného telefonu, který má hned vedle přenosné základny pro přenosný telefon, tak mu to hlásí :: číslo, které jste vytočili není v provozu
Když ale odejde do další místnosti, kde není ani pevný telefon a z přenosného telefonu chce zavolat, tak mu telefonování jde. Tak to nechápu.
ten popis je nějaký zmatečný. Buď máte jedno telefonní číslo, nebo čísla dvě to není poznat. Nebo máte 2 bezdrátové telefona a chcete mezi nimi volat a číslo pevnélinky máte jedno. Tak ja to je?
toby ten signál z ústředny musel jít digitálně až do bytu, což je sice možné na požádání operátora, pak se připojí digitální telefon, jenže figitální ústředna má vstupy také analogové to je nejčastější případ. Digitální ústředna zúravovává došlýi analogový signál po převedení následně jako digitální. Proto se tomu říká digitální ústředna. To je stejné jako že umí i pulzní volbu ze starých telefonů. Mimochodem, pulzní volba jde napodobit, ale multifrekvenční nenapodobíte. Tkže tak jen ve zkratce o ústřednách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.