Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám tiskárnu EPSON STYLUS SX 218 a v poslední době se strašně zpomalil tisk a kvalita tisku,hlavně u obrázků.Prováděl sem kontrolu trysek a test ukazuje že je potřeba provést čistění hlavy.Prestože sem tak učinil několikrát tak se to nezlepšilo..předpokládám že je zaschnutá tisková hlava..co s tím?Kamarád radil hlavu vymontovat a ponořit do lihu.Ale na to si vúbec netroufám,vůbec nevím jak bych ji zdemontoval...
Lih potreba neni, vymontovani mozna ano.
1. Kupte si stlaceny vzduch ve spreji (v elektru), vyjmete vsechny naplne z tiskarny a radne a opakovane profouknete vsechny kanalky.
Casto to na procisteni a uvolneni mensiho zaschnuti staci.
Akorat pozor, je z toho docela bordel, tak mejte po ruce dost papirovych ubrousku nebo hadr a nic kolem, cemu vadi, ze se to zaspini od barvy.
2. Pokud to nepomuze, musi hlava ven. V zavislosti na typu tiskarny to jde snadno nebo nesnadno. Po vyjmuti staci na trysky prilozit vlhky hadr a usazeniny se zacnou pomerne rychle rozpoustet.
Pokud se vymontovani bojite, uvedomte si, ze bez zasahu je vam tiskarna stejne k nicemu, takze pohorsit si nemuzete.
Líh je na nic, zvláště u Epsonů které používají pigmentový inkoust je zaschnutí trysek hodně problematické a málokdy úspěšné. Čistit inkoustovku, které zaschly trysky stlačeným vzduchem je taky kravina, jedině odmočit v horké vodě, nebo ještě lépe investovat do čistícího roztoku pro tiskárny Epson. Odmočit úspěšně zaschnuté trysky je někdy otázkou desítek hodin.
Bezchybný provoz inkoustových tiskáren vyžaduje alespoň jednou týdně něco vytisknout.
bmbx. Zkousels tu kravinu se vzduchem nekdy nebo mas pouze nutkani to odsoudit pouze na zaklade predpokladu?
Právě že zkoušel. Tiskárny a jejich zprovozňování jsou totiž jeden z mých koníčků. Nejednou jsem se vyvztekal s čištěním hlavy u různých ikoustovek, zkoušel různá rozpouštědla, stačený vzduch, ultrazvuk. A tak jsem za mnoho let zjistil, že vzduch je marná snaha, v lihu se mají snahu pigmentové inkousty srážet, ne rozpouštět atd...
Dobré výsledky přináší horká voda s kapkou saponátu a ultrazvuk, ještě lepší čistící roztok nakapaný opakovaně na trysky.
Až mi někdo prozradí složení (některých) čistících roztoků, zaplatím mu zlatem
Epsony jsou největší tragédie na čištění, od určité meze zaschnutí jsou nevyčistitelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.