Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu ,jaký koupit set o box na Dvbt2 .Nejlépe zkušenosti,kdo jej má doma.Potřebuji jeden obyčejny,nevím za mě bych koupil ten nejlevnější ,ale mám strach at se neseka,nezamrzá atd. A druhý bych chtěl s Hbbtv. Ještě bych přidal dotaz,když mám na tv Hbbtv,tak po přechodu na dvbt2 musím mit setobox s hbbtv?Nebo stačí obyčejný setobox a hbbtv budu chytát dál.Omlouvam se za blbé dotazy ,ale moc se v tom neorientuji.Předem děkuji za tip.
Obecně, pokud hledáte jakékoliv zboží podle uživatelských recenzí těch, které s ním mají osobní zkušenost, hledejte na heureka.cz konkrétně tedy zde set-top-boxy.heureka.cz/... ... je to tam seřazeno právě podle uživatelských recenzí od těch, kteří produkt skutečně zakoupili. Lepší místo kde můžete objektivně vybrat snad na českém internetu není. Alternativě podobnou službu poskytuje i zbozi.cz, ale tech recenzí tam bývá méně.
Budu se opakovat, ale podle mě SRT 8211 není vůbec tak špatný, jak někteří dělají. Ani s tím přehříváním to není zase taková katastrofa, abych měla strach z vyhoření, i když, pravda, hřeje se dost. Můj starší příspěvek k 8211 například na poradte.cz/... . Neseká se, nezamrzá, moje 2 kusy fungují už víc než rok bez problémů, kromě (pře/za)hřívání. I přes moje určité výhrady (zahřívání, delší spouštění, složitější nastavení) ke Strong SRT 8211 bych ho doporučila, v dané cenové relaci jde podle mě o dobrý produkt.
Se set-top-boxy s HbbTv nemám zkušenost, ale pokud není TV, ke které bude stb připojený, nějaká super, vyplatí se podle mě buď HbbTv oželet, nebo si koupit novou televizi, která už bude HbbTv i DVB-T2 HEVC mít "v sobě".
A HbbTv na DVB-T nestačí, je třeba pořídít pro DVB-T2. Televizor se totiž se set-top-boxem používá v podstatě jako monitor, jeho funkce nemají na příjem další vliv.
Některé TV LG, možná i jiné, byly již vybaveny tunerem DVB T2 ovšem uměly pouze H264 nikoliv H265. Taková TV naladí nové vysílání, ovšem půjde jen zvuk, nikoliv obraz. Pokud TV uměla Hbbtv a naladěná stanice Hbbtv poskytuje, je možné, že půjde Hbbtv spustit. Těžko říci zda se aspoň zobrazí červený bod. Jedině vyzkoušet.
"Pokud TV uměla Hbbtv a naladěná stanice Hbbtv poskytuje, je možné, že půjde Hbbtv spustit. Těžko říci zda se aspoň zobrazí červený bod. Jedině vyzkoušet."
Funguje to. Vyzkoušeno.
Pár dotazů na výběr set-top boxu už tu na poradně padlo, antenáři mi doporučili značku Zirkon a v cenové relaci nad 1500,-Kč. Levné a rozměrově malé set-top boxy se přehřívají, krátí se životnost. Někdy je lepší popřemýšlet o koupi televizoru s již vestavěným "dekódovačem" nového typu vysílání a mít jen jeden dálkový ovladač k televizi.. Jinak: Reklamoval jsem dvakrát Strong SRT 8211, poté jsem vzal zpět hotovost místo přístroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.