Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení topné spirály

Od: galapetr® odpovědí: 12 změna:

Ahoj, vyměnil jsem topnou spirálu v remosce. V rukojeti jsou dvě kovové spojky viz. obrázek, které se zahřívají a smrdí "bakelit" z rukojeti...

Porcelánovou spojku jsem nesehnal.

Máte nějakou radu?

Zapojení topné spirály
Zapojení topné spirály #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cernylysak
hodnocení

3x

Už ti to psal nonek, musíš ten odporový drát přehnout tam a zase zpátky, tím ti povede 3x vedle sebe, pak ho pořádně smotat kleštěma, aby byl dostatečně utažený a byl schopen převádět už jenom tím smotáním a pak ho teprve dát do tý čokolády, ale tak, aby se tý čokolády (trubičky) ani nedotýkal tím jednotlivým drátem, ten je žhavý, ale až tou smotanou částí a ještě to musíš dostatečně dotáhnout šroubkama.

Tam pak nemůže vzniknout problém.

hodnocení

2x

Vývody spirály, které jsou ze stejného (odporového) materiálu, jako celá spirála, hřejí...zamezíte tomu tím, že tento "odporový" vývod minimálně zdvojíte (ztrojíte...divné slovo), tím zvětšíte průřez ve svorce (trubičce); vývod prostě zhotovíte delší (2x ho ohnete) a tu zohýbanou část vložíte do trubičky spolu spolu s přívodním vodičem...a důkladně zalisujete. Zvětšením průřezu se vodič ve spoji bude mnohem méně hřát a neuvolní se tak rychle ...to zdojení můžete provést až pro tu keramiku s dvěma otvory...a toť vše; jde o základy zapojování topných spirál. Tam, kde je možno použít keramické svorkovnice, i tam se připojení spirály zdvojuje...

majcoo
hodnocení

0x
Lepšia foto by nebola? V čom spočíva Vás problém? Ze to smrdí?
hodnocení

Problém je v tom, že se kovové spojky zahřívají a pálí tu hmotu na rukojeti

majcoo
A tie tam boli aj na podobnej špiráli? Nekúpili ste silnejšiu špirálu? Nevidím dôvod prečo by to malo robiť problém. Na foto to nie je moc dobre vidieť,ale v prvom rade sa skúste zistiť ci nieje tati nová špirála výkonnejšia. Tým viac hreje a topí.
hodnocení

spirála je stejná - jiné do takové remosky nejsou...kovové spojky tam jsou původní

majcoo
Tak to je zaujímavé celkom. Zapojenie špiráli by malo byt jednake a co nejake keramické podložky? Nebolo tam niečo také? Není to trebárs len smrad ten novotnej špirály? Nemáte viac foto ostrejší h a svetlejších? Najme z miesta kde vzniká ten problém.

hodnocení

0x

Pokud je vše dimenzované tak jak má být, problém může být v nedotažení spojů. Nevím co myslíš kovovou spojkou, ale vodiče by měly být spojené svorkami v keramickém materiálu, nebo z materiálu odolného větší teplotě. Něco takového.

doplněno 16.07.19 17:07:

A jednotlivé vodiče by měly mít návleky ze skelného vlákna. Něco takového.

hodnocení

Tak jsem to přemontoval, zrušil jsem vypínač, vývody jsem každej omotal třemi drátky ale kovové spojky se zahřívají furt. Nechápu, proč nejsou spojky od výrobce v porcelánu, asi proto, že by se nevešly do rukojeti. Existuje nějaká azbestová látka kterou by to šlo zakrýt?

Teď koukám azbestová látka existuje ale cena přes 1000 Kč :D

Zapojení topné spirály #3
majcoo
Treba to reálne odskúšať. To ze sa zahrieva ju nemusí byť problém. Ten plast musí zniesť istú teplotu. Samozrejme nie 100°C. Záleží co to znamená ze sa zahrievaju. Špirála je nekonečný odporovy vodivy drôt takže si myslím ze keď len hreju tie svorky tak to je normálne. Treba to reálne vyskusat ako sa to bude chovať. Aj príklad práčka ma špirálu a keď začne spirala hriať na prázdno tak produkuje do okolia väčšie teplo a dokonca môže pre horieť. A zasa sa chová inak keď v tej práčke je voda. *palec2*

manas
hodnocení

0x

Tady bude jiný problém. To jsem také opravoval a bude to pravděpodobně tím, že je spálené držadlo. Je to zuhelnatělé a je tam napečený uhlík a tím to spojuje obě svorky a tak to hoří. Remosku se mě nepovedlo opravit protože jsem nesehnal jiné držadlo. Protože držadla jsou dva typy a ten jeden už nebyl k sehnání.

cernylysak

To by vyhazovalo jistič.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]