Dobrý den, mám řadovou garáž, kde je na boční straně rozvaděč, ve kterém bývaly všechny elektroměry pro všech 8 garáží v řadě. Někteří si elektřinu odpojili a ČEZ si odebral elektroměr. U mé garáže to původní majitel také zrušil a nechal odpojit, je to už více jak 7let. Nyní mi na ČEZu řekli ať si podám žádost o nové připojení, zaplatím poplatek 200Kč/Ampéru hl.jističe a nechám udělat revizi od tohoto ekektroměrového rozvaděče. Chtěl bych se poradit, co všechno bych musel v rozvaděči upravit abych splnil podmínky pro to aby mi prošla revize a aby mi ČEZ osadil rozvaděč? Děkuji všem co mají zkušenosti
musíte splnit požadavky v aktuálních připoj/... ČEZu. Ve Vašem případě nový jistič, nové vydrátování v eleměrovém rozvádeči a montáž plexi do okýnek.
jirri
Dobrý den, děkuji, stačilo by vyměnit ten jistič, plexi a vydrátování udělat jen u mého budoucího elektroměru nebo u všech aby mi ho ČEZ osadil? Děkuji
zakus*
Toť otázka, záleží jak který "elektroměrák". Nechal bych to udělat u svého odběru a ještě doplnil štítek z označením (Jméno) u jističe i příslušného místa pro elměr. Jako samozřejmost beru, že úpravu rozváděče bude provádět kvalifikovaná osoba včetně nahlášení rozplombování.
zakus*
V odkaze máte připojovací podmínky. Přečtení zabere chvilku a pokud jste z oboru rozšíříte si obzory. Pro Vás jsou důležité strany 7,11,12,13,14 a 17.
Vy nic. Vy si akorát musíte podat žádost o zřízení nového odběrného místa (to původní odebráním elektroměru zaniklo). Do elektroměrového rozvaděče vůbec nemáte co lést. Když si pozvete elektrikáře s patřičným oprávněním, on už bude vědět, co má dělat. Revizi rozvodů za elektroměrem Vám může udělat jakýkoliv revizní technik, revizi samotného upraveného elektroměrového rozvaděče většinou pak musí provést revizní technik, doporučený příslušným dodavatelem elektřiny. Na závěr musíte požádat o nové zaplombování.
Dobrý den, děkuji, žádost si podám, rozvaděč bych si rád upravil sám, revizi si nechal udělat. Elektrikář jsem, jen pracuji na dílně, kde rozvaděče neděláme, ale jiné věci. Proto bych se chtěl poradit co budu muset všechno udělat / vyměnit? Určitě hlavní jistič, rovnou i podružné jističe, poté musí do i z elektroměru vést 6mm² Cu vodiče. Co PEN svorkocnici, tu mohu zanechat původní? Napadá vás ještě co více? Děkuji
Dobrý den, žádost o smlouvu jsem podal, přišla smlouva tu podepíšu a pošlu zpět na Čez, pak ještě zaplatím poplatek. Poté si chci upravit rozvaděč a poté nechám udělat revizi. Však chtěl bych se poradit, jsem elektrikář s vyhl. par 6, připojení elektroměrových rozvaděčů sice nedělám, ale chci si to předrátovat sám. Vše je původní, co tedy vyměnit. Hl.jistič a poté do elektroměru i z něj musí vést drát Cu 6mm²? K elektroměru je třeba dotáhnou ZŽ vodič 4mm²? Svorkovnice PEN bude nejspíš ještě taková ta stará, je třeba ji také měnit? Je třeba v rozvaděčí přidat novou svorkovnici pro PE a N? Odvod do garáže bude totiž nejspíš dvou žilový Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.