Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šířka lednice

Od: rekvy* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám v panelákovém bytě omezený prostro pro lednici. Konkrétně šířka pro kombinovanou, volně stojící lednici je 59,7 CM. Z jedné strany bude bude přiražená ke kuch. lince a z druhé části volně s tím, že by mohla eventuálně zasahovat do chodby (+nevypadalo by to dobře). Mám jít do těch změnšených 59,5 cm nebo raději do 55cm? Díky

Šířka lednice

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jen malé všeobecné UPOZORNĚNÍ ...
Při koupi nové kombi chladničky/mrazničky jsme udělali jednu chybu. Do návodu jsme nenahlédli. (do toho se přece kouká, až když už jeden neví, kam z konopí )
Moje kuchařka si ji na prodejně vyhlédla, posoudila dizajn, cenu, spotřebu, otevřela a zhodnotila poličky a šuplíky. Vyhovovala jí.
Já s metrem v ruce porovnával její rozměry s rozměry staré chladničky , a s rozměry prostoru v kuch. lince, ve které je zabudovaná. Vyhovovala i mně.
Doma jsem vytáhl starou chl. z linky, skříňku nad ní jsem na výšku zkrátil, aby byla dostatečná mezera pro proudění vzduchu za a nad chladničkou. Šlo o pár cm, nebyl problém. Jen ta moje musela přeorganizovat uložený obsah, musel jinam.

Po prvním zapnutí nové chladničky jsme ale zjistili, že ta moderní bedna NEMÁ KONDENZÁTOR klasicky na zadní stěně, ale uvnitř , POD BOČNÍMI PLECHY . Teda HŘEJE BOK !
Naštěstí z jedné strany chl. máme prostor mezi prac. deskou a vrchními skřínkami, takže tam proudění teplého vzduchu není omezené.
Nepozoruji, že by chladnička měla kvůli tomu větší spotřebu, často zapínala, špatně chladila.
.
Tazatel má výhodu, že jeden celý bok a zřejmě i část druhého bude volný, proto v nich případně umístěný kondenzátor (ta část chladničky, co vydává teplo do prostoru} nebude zakrytý.
.
DOPORUČUJI při plánování a koupi nové chladničky ZJISTIT SI , KTERÁ STRANA ODEVZDÁVÁ TEPLO OKOLNÍMU PROSTŘEDÍ.
Zvláště při chladničce zabudované!

hodnocení

0x

Řešili jsme podobný problém, ale o to horší, že to byl otvor, kam lednici vložit. Vy můžete klidně pár milimetrů přetáhnout. Nebál bych se toho. Má to ale nevýhodu, že na trhu je pak menší výběr v daném rozměru.

hahanaj*
hodnocení

0x

Nám lednice 3cm přesahuje a ve výsledku to ani není poznat,raději jsme volili širší lednici z praktických důvodů.

vilik*
hodnocení

0x
Nevidím důvod, proč by zde nemohla být 59,5 cm široká lednice.
Jestli se ale bojíte, že bude překážet, kupte užší. Vlastně jen na šířce tolik nezáleží, další kritéria výběru jsou požadovaný objem, rozvržení vnitřního prostoru, cena, design, energetická třída a další.
Doporučuju sehnat velkou krabici, karton nebo třeba desku a postavit ji na místě budoucí lednice. Pak budete moci možná lépe odhadnout, jestli širší lednice bude opravdu překážet a o kolik víc se vám bude líbit to 3centimetrové odsazení od hrany stěny u lednice široké jen 56 cm.
Nezapomínejte, že lednice nesmí být přisunuta těsně k zadní stěně, u té širší by mohla být mezera opticky výraznější.
I kdyby lednice byla o malinko širší než máte prostor, dalo by se zezadu na hranu zdi připevnit nějaké prkno nebo kus laminované desky, která by zakryla zadní část vyčuhující lednice a zúžení chodby by tak vypadalo jako záměr, jako náznak dveřních futer u vchodu do prostoru kuchyně. Klidně by to mohlo tvorit bok mělkého predsíňového věšáku na oděvy. Zase by ale byl tento vchod trvale užší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]