Nejste přihlášen/a.
Ahoj, měl bych otázku. Mám samsung galaxy S7, s paměťovou kartou 16GB, ale už ji mám plnou. Tak jsem si koupil kartu velkou 64GB. Jde mi o to, kyž v pc starou kartu překopíruju na novou, jestli to něčemu nevadí a vše bude fungovat stejně. Myslím tím třeba věci, nějaké nastavení nebo tak nějak co mám na kartě. Nebo mám kartu vyměnit, přetáhnout jen fotky a hudbu, a pak telefon vrátit do továrního nasatavení, ať si telefon na kartě vytvoří vše po svém? Děkuji J.
Má zkušenost. Nejdříve vyjmi původní kartu 16 GB z mobilu, pak osaď do mobilu novou 64 GB a mobil zapni. Většinou si na ní mobil vytvoří (proč to ale nevím) nějaké vlastní složky a soubory. Pak ji vyjmi a v PC se na ni podívej a uvidíš to. Pak překopíruj vše co potřebuješ z té 16 GB původní. Jak data, tak případně i aplikace které máš na kartě. Překopírovat ji "sakum prásk" je většinou zbytečné. A pak osaď tu 64 GB zpět do mobilu. Pokud se překopíruje vše z původní karty na novou hned a ta se pak osadí do mobilu, může se, dodatečným vytvořením těch vlastních složek a souborů, původní zkopírované poškodit.
Telefon dávat do továrního nastvení je hloupost a zbytečné. Tím si "zbouráš" veškeré nastavení telefonu a musíš vše většinou provést znova (pozn.: pokud máš účet na Google, máš zde uloženo a přihlásíš se, tak je možnost stáhnutí i z něj).
Já jsem to kdysi jen překopíroval a vše fungovalo. Být tebou, tak to zkusím - překopíruji, původní kartu si nechám zatím v záloze, novou dám do mobilu a uvidím, jestli bude vše fungovat. Jak se říká - za zkoušku nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.