Nejste přihlášen/a.
Pračka pere, ale neždíme, jedna ze závad, kde se kontroluje filtr a vypouští se přední hadičkou filtr a čerpadlo. Pak přichází na řadu senzor otáček motoru. Je na opačné straně než řemenice. Je to magnet a cívka a dává informace o otáčkách.Některé typy praček mají v hřídeli zašroubované čidlo, které se povolí nebo odlomí. Motor zezadu drží jen na dvou šroubech - AEG. Motor odšroubujeme, sundáme řemen a opatrně otočíme čidlem k sobě. Malým šroubovákem jsem vymáčkl obal s čidlem z magnetu na hřídeli. Mě stačilo čidlo zamáčknout do pouzdra. Samozřejmostí je vytáhnout přívod elektřiny ze zásuvky před manipulací. Doufám to někomu pomůže, hoj.
tondach: díky za zajímavou zkušenost a řešení závady, zasloužil byste bod.
Jen pro doplnění se zeptám, při praní nornálními otáčkami pračka prala ale neodstřeďovala vysokými otáčkami? Takže čidlo není vadné, jenom nebylo dobře zastrčené a tak nestíhalo při vyšších otáčkách dávat dostatečně silné pulzy řídicí elektronice? I bez dumání o příčinách je vaše řešení rychlé a účinné. Díky za vaši sdílenou zkušenost.
pračka normálně prala, ale neždímala...po odzkoušení ždímala, tak jsme pračku naplnili a prala , ale asi 10 minut a pak už jen běžel program a motor netočí ani základní otáčky tak znova budu muset do toho kouknout.
že by něco s čidlem, nebo "uklepaný" drát v přívodu k čidlu, když už jste zjistil možnou nápravu a hlavně součástku, která by to mohla být? Držím vám palce.
Šel jsem po uhlících a bingo. Vyčistil jsem komutátor lihem a procvakal uhlíky od prachu, aby se rozchodily a přilehly a jede to, snad nějaký rok vydrží.. Nejhorší varianta, když se zkloubí dvě závady téměř současně. Ale už má pračka nárok, před 11 lety ložiska. Má 23 let
.
tondach: jste dobrý, jdete na to logicky a prakticky., hlavně, že funguje a opět se prodlužije životnost dobrého stroje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.