Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lupání v pravém repráku při přehrávání kazet

Od: kazetyjsounej odpovědí: 9 změna:
Mám starší věž JVC DX-E55 a děje se to, že při přehrávání kazety se z pravého reproduktoru ozývá nepříjemné hlasité lupání které ruší při poslechu a je jedno jestli je puštěná originální kazeta nebo nahraná. Čištění hlav vůbec nepomáhá. Takže když si chci něco přehrát, tak si musím pustit Cédéčko. To je pro mě neposlouchatelné,poradí mi někdo co s tím je? Rád bych si zvuk kazety vychutnal v klidu bez rušení.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kdysi jsem něco podobného řešil a byly to statická elektřina vytvářená na třecí spojce navíjeného unašeče kazety.

hodnocení

0x

Závada v pravém zvukovém kanálu, možná je špatný kontakt přepínače. Na základě dodaných informací nelze jinak poradit.

kazetyjsounej
hodnocení

To bude spíš něčím jiným. CD hraje bez problémů.

kazetyjsounej
hodnocení

A jak se té statické elektriky zbavit?

vernon
hodnocení

0x
Statická elektřina. Prodávaly se demagnetizační kazety. Dneska si lze pomoci i trafopájkou, stačí zapnout a smyčku pájky opatrně přiblížit k záznamové hlavě.
P.S. Cédéčko je pro tebe neposlouchatelné a CC ano?

kazetyjsounej
hodnocení

Cédéčko má na mě moc ostrý zvuk. Kazeta lehce šumí a zvuk je příjemně "měkký". Miluju analogový šumící zvuk a poslouchat kazetu mi vyhovuje víc než používat MPtrosku a CD.
vernon
No, to jsi jeden z mála. Občas tohle slyším od gramofilů, ovšem tam se to dá pochopit. Nepoškozená gramodeska na dobrém a seřízeném gramci je opravdu balzám na (d)uši.
Šumící kazeta, byť by byla s chrom páskem a v Dolby, ne...
Mimochodem, ostrý zvuk CD je často způsoben méně kvalitním jednobitovým převodníkem. U těch lepších s převzorkováním, je zvuk výrazně barevnější...

hodnocení

0x

Taky to bývalo u pásku na kraji jak se vlní páska, zkontroluj přilnavost, zkus pokusně, tedy pokud nějakým způsobem lze přibrzdit zadní kotouček, a pokud je to reverzabilní magnetofon, dělá to v obou směrech?

Taky má zkušenost, jak se staré (pásky) kazety dobře promagnetovávají mezi vrstvama...

kazetyjsounej
hodnocení

Auto Reverse to nemá. Je to magnetofon s 2 hlavama a full logic ovládáním s 1 motorem. Vlnivost pásky tam není. K namotání kazety zatím nedošlo. Navíc je tam 2 měsíce vyměněná snímací hlava.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]