Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plná pamět tablet

Od: guliferda odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám asi rok a půl stary Huawei MediaPad T3 10. Z počátku mělo uložiště 9GB ale volných bylo asi jen 3,5. Postupně se uložiště něčím zaplácalo, a ted mám volných necelých 900 MB, ikdyž tam mám jen několik pdf souborů o velikosti cca 300 MB, oproti původnímu stavu. Po připojení k pc se mi vnitřní uložiště ukáže jako volných 800 MB z 9 GB. Všechny složky ale ukazují pouze 1,5 GB, takže vlastně nemám ani co pořádně smazat. Nevíte kde se co ukládá? Řešení asi jen obnova do továrního nastavení?
Díky za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

1x

Z počátku mělo uložiště 9GB ale volných bylo asi jen 3,5.
Těch zbylých 5,5GB asi byl vlastní Android + všechny nainstalované programy.

olinl
hodnocení

0x

Můžeš mít nastavenu zálohu veškerých dat, aktualizace taky něco místa zaberou a potom je to už nevyčištěné ÚLOŽIŠTĚ- konkrétně RŮZNÉ a DATA ULOŽENÁ V MEZIPAMĚTI ( v Android 5 ). Android s Googlem(jeho aplikacemi) je největší zanašeč volného, už tak malého zbývajícího místa. Myslím že Android 7 nebo 8 už jde "osekat" a zbavit se tak neužitečných aplikací a zvětšit tak volné místo. Nemám možnost to potvrdit, snad nějaký rádce bude vědět víc. Pokud máš nainstalovaný Chrome, tak i v něm vyčisti mezipaměti, historii a přebytečné, nepoužívané záložky, stažené soubory apod. Dobře čti co mažeš..

jaja*
hodnocení

0x

Proč nepoužiješ paměťovou kartu?

Na Micro SD můeš přesunout všechno co jde, i některé aplikace nebo alespoň data od aplikací (= všechno, co aplikace stáhne). Také zálohy a všechno ostatní se ukládá na kartu, pokud ji tam dáš.

Navíc v nastavení a úložišti by měla být možnost spustit vyčištění úložiště, které smaže jen to, co je k ničemu a neohrozí to chod systému. Případně je možné použít nějaký čistič z Obchodu Google.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]