Ahojte chcem sa spýtať či sa dá nejak prerobiť atx zdroj na regulovaný alebo radšej kúpiť niečo lacnejšie regulovateľné? Posielam aj schému. Na koľko som k tomuto typu nič nenašiel pýtam sa tu. Skúsil som odpojiť odpor R60 121kohm.ktory prepúšťa 12V a do série som mu dal 25Kohm potenciometer.aka kolvek iná hidnota ako je 121kohm zdroj rozpoji. Je mi jasné že tam funguje ochrana. Ale neviem ako ju odpojiť a zapojiť obvod aby som mal z toho regulovaný zdroj. Dakujem
Hej nad tým rozmýšľam ale ceny sú tak okolo 80eur 30V 5A jednosmerné zdroje. Chcel som to len kvôli tomu aby som si skúšal zapájať rozne súčiastky naň a pochopiť ako fungujú a ako sú merateľné. Príklad trial diak tyristor tranzistor a podobne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.