Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce. Babičce jsme koupili k vánocům malinátor, ale po třech letech se přístroj porouchal. Chtěl jsem ho nechat opravit, ale prodejna už neexistuje. Firma sídlí někde v Německu, ale stránky ani jejich kontakty jsem nenašel. Zašel jsem s tím do servisu, ale tam si s tím neví rady. Má v tom být nějaká složitější elektronika, víc nám neřekli. Jsou nějaké speciaizované opravny na tyto kuchyňské přístroje nebo na koho by se dalo obrátit? Díky za radu.
Na odšťavňování ovoce používám už léta takovou mašinku - ruční odšťavňovač. Z jedné strany teče vylisovaná šťáva do talíře, z druhé strany vypadávají zrníčka a prostě odpad. Určitě to není drahé, žádná elektrika a nic se v tom neporouchá. Točíte si klikou a zpíváte u toho. Letos jsem dělala z červeného rybízu, bylo to za chvíli a marmeláda se moc povedla.
Nebýt Vašeho dotazu, ani jsem to nevěděla. Vy máte malinátor, já mám tedy rybízátor. A my, joudové, tomu říkáme lis na ovoce!
Jaga.
Máme něco podobného, funguje to podobně jako mlýnek na maso (podobně to i vypadá), je to z ocelolitiny a jmenuje se Tuti Fruti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.