Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babičce se porouchal malinátor

Od: janys79 odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny rádce. Babičce jsme koupili k vánocům malinátor, ale po třech letech se přístroj porouchal. Chtěl jsem ho nechat opravit, ale prodejna už neexistuje. Firma sídlí někde v Německu, ale stránky ani jejich kontakty jsem nenašel. Zašel jsem s tím do servisu, ale tam si s tím neví rady. Má v tom být nějaká složitější elektronika, víc nám neřekli. Jsou nějaké speciaizované opravny na tyto kuchyňské přístroje nebo na koho by se dalo obrátit? Díky za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na odšťavňování ovoce používám už léta takovou mašinku - ruční odšťavňovač. Z jedné strany teče vylisovaná šťáva do talíře, z druhé strany vypadávají zrníčka a prostě odpad. Určitě to není drahé, žádná elektrika a nic se v tom neporouchá. Točíte si klikou a zpíváte u toho. Letos jsem dělala z červeného rybízu, bylo to za chvíli a marmeláda se moc povedla.

Nebýt Vašeho dotazu, ani jsem to nevěděla. Vy máte malinátor, já mám tedy rybízátor. *smich* A my, joudové, tomu říkáme lis na ovoce! *bzum* Jaga.

Máme něco podobného, funguje to podobně jako mlýnek na maso (podobně to i vypadá), je to z ocelolitiny a jmenuje se Tuti Fruti.

lmgify

Tutti Frutti je italsky "všechny ovoce" ;)

Taky to mám doma a "elektronika" v tom za posledních minimálně 80 let ani jednou nezklamala. Akorát trochu bolí ruce ;).

Naposled jsem na tom lisoval černé jeřabiny - takže "černojeřabinátor" ? :-D

(Čeština je úžasná... :))

Babičce se porouchal malinátor

hahanaj*
hodnocení

1x

Zřejmě to bude odšťavňovač. Co kdybyste sem dal fotku i se značkou přístroje, třeba někdo poradí.

hodnocení

0x

Taková hloupá otázka: k čemu slouží malinátor... Nikde jsem to nenašel a když je to od kuchyně, tak předpokládám, že to laminátor nebude...

No, asi bude vyrábět maliny, když se neurodí.*ua*

janys79
hodnocení

0x
Babička s tím dělala malinový sirup na zimu.

juraja*
hodnocení

0x

Tak holt koupit nový

atranet.cz/...

juraja*

A nebo ji kupte bez elektroniky,poslouží stejně

srovnanicen.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]