Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tepelná pojistka u friťáku

Od: blekota odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

dostal se mi pod ruky nefunkční friťák od babičky a po zkoumání jsem zjistil,že odešla pravděpodobně tepelná pojistka (viz obrázek).

Chci se zeptat,zda-li se to dá nějak opravit nebo sehnat nějakou náhradu nebo stejnou a kolik by to asi stálo.

Díky moc za rady ;)

Tepelná pojistka u friťáku

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

cca 15Kč, tyto pojistky prodává každý obchod s elektro-bastlírnou. ;)

www.hadex.cz/poji/...

blekota
hodnocení

Paráda,díky moc,to bylo jednoduššší než jsem čekal :) a koupit musím pravděpodobně se stejnou hodnotou,že ano? A když jí budu měnít,jak ji mám uchytit,jelikož původní svorečky asi zlomím,jak je rozdělám :(

perda*

Ideálně stejnou, nebo plus mínus pár stupňů a taky se nic nestane.

Jak napojit.. někdo z praxe poradí určitě lépe.. Mě napadá vzít tenký měděný drátek, omotat pořádně nahusto kontakty a silně dotáhnout (zamotat konce drátku) kleštěma.

luk*

Ideální by to bylo přibodovat, ale málo lidí má tu možnost.

Dalo by se to přiletovat cínem - ale PB-FREE má vyšší telotu tání cca: 227C,

vím, je to docela na hraně, ale mělo by to vydržet.

A když přiletované konce ohnete od teplé plochy "do prostoru" tak to bude v pohodě :)

A možná zajistit tím drátkem, ale ne ho použít jako elektrický spoj.

V teple může zoxidovat a to by nebylo dobře :)

A nebo použít dutinky na lanka (CYSY) , možná by stačila 1,5 a procínovat ještě.

Pokud by jste to letoval, tak pozor ať si tu pojistku teplem nezničíte :)

doplněno 11.12.09 22:12:

Ještě mě něco napadá, dejte si pozor,

když budete pojistku kupovat, aby byla i na proud , který potřebujete.

Některé jsou jen do 2,5A

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]