Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levná ale kvalitní hifi sestava

Od: audiofil odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer, od té doby co jsem jaksi slyšel kvalitní zvuk mi příjde všechno ostatní přímo strašný a tahá mě to hrozně za uši.

Chtěl bych si domů ořídit něco trochu solidního při rozumné ceně. předpokládám tedy že bude nutná koupě nějakého zesilovače a pořádných 3-pásmových reprobeden případně ještě subwooferu.

Moc se v tom neorientuju ale na kvalitu zvuju jsem hodně háklivý a občas nechápu jak se někdo rozplývá u bedniček k pc za 1000Kč které mám i já a oproti pořádné sestavě to je děs...

Co mi doporučíte? Výrobce, výkon apod. Jedná se o sestavu do bytu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ono se radí poměrně těžko.
Neuvedl jste ani cenovou relaci, kde se chcete pohybovat.
Totiž ani v případě, že koupíte dobrý zesilovač, dobrý CD přehrávač, nebo jiný zdroj signálu a dobré reprosoustavy..Tak to vůbec nemusí znamenat, že výsledný zvuk bude kvalitní.
Překvapením pro Vás možná i bude fakt, že dvoupásmové reproduktory mohou hrát klidně lépe, než tří nebo ještě vícepásmové.
Je to poměrně složitá záležitost, zvláště pro laika.
audiofil
hodnocení

Právě proto že je to složité tak se chci poradit tady a chtěl jsem nějaké doporučení přímo na jednotlivé produkty . Mám strop 5000 Kč

5000 za dobrou sestavu resp. dobrý zvuk? Tak to by byl zázrak i z bazaru (velký zázrak). Nové absolutně nemožné.
Za ty peníze nekoupíte ani jednu novou slušnou reprobednu, natož pár.
janh*
Za "pět",tak možná pár použitých třípásmovek... .
Třeba. elektro.bazos.cz/...
janh: No.. jenže tohle opravdu není etalon kvality, a hrát dobře nebudou ani po farářově vysvěcení..
janh*
A tím jsi chtěl "poradit" co...příště raději mlč,ty registrovaný rádče.
Výběr soustavy záleží na uších každého posluchače.Za 5.tis nemůžeš čekat F1.

hodnocení

0x
Doporučím dvě pořádné bedny a nemlátit do toho ještě subwooferem.
Konkrétně neporadím, jedu už dlouhé roky na starší sestavě od Tesly, která se pyšní nápisy Hi-Fi a jsem spokojen. Netvrdím rozhodně, že je to nějaká špička, ale nějaké Geniusy se můžou jít zahrabat :)
Hlavně záleží, kolik do toho jste ochoten vrazit peněz. Potom se dá řešit, zda jít do nové sestavy, nebo pořídit něco staršího.
audiofil
hodnocení

Nákup z bazaru by mi nijak nevadil ;)

jendad
hodnocení

0x

Asi se budu opakovat , ale základem jsou repropbedny . Mám něco od technics (panasoic) a 20 let žádný problém . Vše šlape . Nic neodešlo.

Tehdy to stálo 25 tis.

hodnocení

0x

Třeba na Aukru apod. se dá sehnat okolo 6.000 celkem slušná sestava... Nebudeme bádat o absolutní super sestavě, ale dnešní generace poslouchá převážně hudbu z mp3 z notebooku a z levných bedniček a žasne... Super kvalitní, možná spíš i jen prestižní sestava je za desítky, či i za stovky tisíc... A hlavně záleží i na tom z čeho budeš zvuk pouštět...

audiofil
hodnocení

Poslouchám převážně FLAC nebo vinyly

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]