Chtěl bych se zeptat, jestli jde nějak změnit bitrate u písniček, abych měl lepší kvalitu při poslechu (mám bezdrátová sluchátka). Stačí když danou skladbu dám do bitrate converteru, nebo musim něco nastavovat i v mobilu?
Ono i když seženete nahrávku s lepším bitrate nebo přímo ve FLACu, tak záleží na jak kvalitních sluchátkách ji posloucháte.., je totiž možné, že rozdíl na daných sluchátkách nebude veškerý žádný.
doplněno 03.07.19 18:01:
Ano, tak to by mělo být znát...
vernon
Ale pouze přes LDAC, ale to snad tazateli došlo...
Sluchátka jsem kupoval urychleně, protože jsem měl možnost pořídit je za poloviční cenu (9tis bych za sluchátka nedal) a v tom případě jsem se tím zabýval poměrně krátkou dobu. Pročetl jsem si pouze něco o bluetooth kodecích apod. Proto se k tématu bitrate dostávám až teď...
Ke kvalitnímu zážitku potřebujete tři věci: kvalitní sluchátka, kvalitní přehrávač a konečně samotnou kvalitní nahrávku. Jak již bylo řečeno, ze špatné nahrávky lepší neuděláte . Já osobně mám sluchátka zavřená za 2500 Kč, MP3 přehrávač za podobnou cenu a nahrávky především flac nebo MP3 s velkým datovým tokem. A jsem spokojen. Ovšem pravověrný audiofil by nad mojí sestavou ohrnul nos. Záleží na tom, jaký máte rozpočet a jak moc chcete mít kvalitní výsledek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.