Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strunová sekačka vyhazuje pojistky

Od: karell* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, po cca měsíci jsem zapojil Strunovou sekačku do zásuvky a motor jen cca ani ne vteřinu zabzučí a vyhodí pojistky, motor se ani nepohne, je problém ve spínači nebo motoru? Děkuji za odpověd

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Tipnul bych, že ve spínači ne. Motor zabzučí, tzn. elektřina spínačem projde (nespíná se do zkratu). A navíc projde dost elektřiny na to, aby vyrazila pojistky, takže spínač asi vede dostatečně. Ale dobré by bylo to ještě ověřit.

hodnocení

1x

Jde zcela volně otočit unašečem struny ručně (samozřejmě při odpojené sekačce)? Jestli to jde ztuha, bude pod ním namotaná dlouhá tráva, která motor brzdí. Stává se to při sekání příliš dlouhé trávy. Přibržděný motor má mnohem větší odběr, který dokáže jistič vyhodit. Odšroubujte unašeč a odmotejte trávu (pozor, je tam levý závit).

Další možnost je přidřený motor, či mezizávitový zkrat v motoru, ale to není moc pravděpodobné. Ještě mě napadají opotřebované uhlíky motoru a ten již zmíněný kondenzátor.

doplněno 29.06.19 07:35:

Tak ještě rada - sežeňte nový kondenzátor a připojte ho zpět. On tam není pro srandu králíkům - pravděpodobně teď při sekání rušíte příjem rozhlasu a televize v širém okolí.

karell*
hodnocení

Nakonec to byl ten kondenzátor, napojil jsem to bez kondenzátoru a sekačka zase funguje. Díky za rady

hodnocení

0x

To vám na dálku nikdo neřekne. Je potřeba sekačku proměřit.

aaa*
hodnocení

0x

Koukni, jestli je tam kondík- může být proražený.

karell*
hodnocení

Tak jsem ji rozdělal a kondenzátor tam byl, oddělal jsem ho a napojil napřímo a sekačka zase funguje. Díky za radu

ja1

Ano, bez odrušovacího kondenzátoru sice motor bude fungovat normálně, jen vám moc nepoděkují sousedi, protože jim budete rušit příjem televize a rádia.;)

Vyměňte ho za nový se stejnými nebo nejvíce podobnými hodnotami.

karell*
hodnocení

To máte pravdu, co nejdřív koupím nový. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]