Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Delší husí krk ke klimatizaci

Od: bublina® odpovědí: 9 změna:

Mám dotaz, zda existuje tzv.husí krk průměr 150mm delší než jeden metr, který by se dal použít místo originálu dodávaneho u mobilní klimatizace zn. ELEKTROLUX. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Samozřejmě že existuje, je to běžný rozměr vzduchařského potrubí.

elektro-paloucek.cz/...

jurajjuraj*
hodnocení

2x

existuje akorat pocitejte s tim ze cim delsi odvodni trubka tim vic tepla pujde zpet do mistnosti, takze budete ochlazovat a zaroven pritapet

jezevec*
hodnocení

2x

Řešil jsem úplně stejný problém. Hornbach - klasická stříbrná hliníková flexiroura, průměr 150 mm, délka 3 metry, cena asi 230,- Kč.
Vtipný bylo, že odborná firma na vzduchotechniku mi stejnou věc nabídla DO DVOU TÝDNŮ za 1.260,- Kč...

hodnocení

2x

Bacha na to co radí Jezevec ! To je pro mobilní použití naprosto nevyhovující, je to v podstatě hliníková fólie malinko silnější něž alobal a bortí se to i pod sáhnutím. Je to použitelné v situaci, kdy to je třeba za podhledem, kde to nemá žádné vnější vlivy.

Jinak 150mm je naprosto běžný průměr hadic používaných u odsávání truhlářských strojů, ty jsou odolné i na neopatrnou manipulaci.

bližší info viz

eshop.flidr.cz/...

hodnocení

0x

150 asi nenajdete, ale zde je 160. Je to elektroinstalační trubka.

lze to řešit rozhodně elegantněji, než červeno-černou tvrdou dvouplášťovou chráničkou, která ani není ve vyhovujícím rozměru ;)

Ok je to možné, ale pokud jde o eleganci, tak už použití mobilní klimatizace, žádná elegance není. A to nemluvím o hluku.

hodnocení

Děkuji moc všem za názory a rady, nakonec se manžel rozhodl probourat do stěny otvor a trubku vyvést ven skrz zeď.

Fakt je, že se při klimatizaci spát nedá, ale jsem ráda za ní i tak, v podkrovních místnostech je alespoň ve dne příjemněji.

jurajjuraj*

spat se pri klimatizaci da bez problemu akorat musite poridit splitovou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]